Kapuściane trufle

Wegańskie, smażone, kapuściane "kotleciki" ulubione nie tylko w indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sosami lub sałatkami.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,mąka z ciecierzycy,Dania wegetariańskie,Kuchnia indyjska,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Kuchnia indyjska
Kategorie
Dania wegetariańskie › Kuchnia indyjska › Wegetariańskie przepisy › Wegańskie przepisy › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) ›Składniki
Składniki
Jabłkowa przyprawiana sałatka przepis | 0 ?? | kcal | |
Ziemniaki z ciecierzycą przepis | 0 ?? | kcal | |
kapusta biała | 800 232 | gramów kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mąka z ciecierzycy | 140 542 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis
1.
kapusta biała 800 gramów • sól 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki
Kapustę trzemy, solimy, posypujemy kminkiem i mieszamy. Odstawiamy na około pół godziny.

2.
Z kapusty odcedzamy wodę, którą puściła i wyciskamy ją lekko rękami.


4.
... i formujemy średniej wielkości, zwarte kuleczki.



Smacznego!