PRZEPISY

Kapuściane trufle

Kapuściane trufle

Wegańskie, smażone, kapuściane "kotleciki" ulubione nie tylko w indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sosami lub sałatkami.

przepis,fotoprzepis,kapusta biała,mąka z ciecierzycy,Dania wegetariańskie,Kuchnia indyjska,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Jabłkowa przyprawiana sałatka przepis-
Ziemniaki z ciecierzycą przepis-
kapusta biała800gramów
kminek mielony½łyżeczki
mąka z ciecierzycy140gramów
olej rzepakowy-
sól1łyżeczka

 

Przepis

1. 

kapusta biała 800 gramów  sól 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki

Kapustę trzemy, solimy, posypujemy kminkiem i mieszamy. Odstawiamy na około pół godziny.

2. 

Z kapusty odcedzamy wodę, którą puściła i wyciskamy ją lekko rękami.

3. 

mąka z ciecierzycy 140 gramów

Dodajemy mąkę, mieszamy ...

4. 

... i formujemy średniej wielkości, zwarte kuleczki.

5. 

olej rzepakowy

Kuleczki smażymy zanurzone w oleju.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie