swiatwemnie.pl

Kapuściane trufle

     

Wegańskie, smażone, kapuściane "kotleciki" ulubione nie tylko w indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sosami lub sałatkami.

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

kapusta biała 800 g  sól 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki

Kapustę trzemy, solimy, posypujemy kminkiem i mieszamy. Odstawiamy na około pół godziny.

2. 

Z kapusty odcedzamy wodę, którą puściła i wyciskamy ją lekko rękami.

3. 

mąka z ciecierzycy 140 g

Dodajemy mąkę, mieszamy ...

4. 

... i formujemy średniej wielkości, zwarte kuleczki.

5. 

olej rzepakowy

Kuleczki smażymy zanurzone w oleju.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się