PRZEPISY

Kapuściane trufle

Kapuściane trufle

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Wegańskie, smażone, kapuściane "kotleciki" ulubione nie tylko w indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sosami lub sałatkami.

przepis,fotoprzepis,kapusta biała,mąka z ciecierzycy,Dania wegetariańskie,Kuchnia indyjska,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Jabłkowa przyprawiana sałatka przepis

0

??

kcal

Ziemniaki z ciecierzycą przepis

0

??

kcal

kapusta biała

800

232

gramów

kcal

kminek mielony

½

9

łyżeczki

kcal

mąka z ciecierzycy

140

542

gramów

kcal

olej rzepakowy

0

??

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

 

Przepis

1. 

kapusta biała 800 gramów  sól 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki

Kapustę trzemy, solimy, posypujemy kminkiem i mieszamy. Odstawiamy na około pół godziny.

Kapustę trzemy, solimy, posypujemy kminkiem i...

2. 

Z kapusty odcedzamy wodę, którą puściła i wyciskamy ją lekko rękami.

Z kapusty odcedzamy wodę, którą puściła i...

3. 

mąka z ciecierzycy 140 gramów

Dodajemy mąkę, mieszamy ...

Dodajemy mąkę, mieszamy ......

4. 

... i formujemy średniej wielkości, zwarte kuleczki.

... i formujemy średniej wielkości, zwarte...

5. 

olej rzepakowy

Kuleczki smażymy zanurzone w oleju.

Kuleczki smażymy zanurzone w oleju....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się