Kapuściane trufle
![Kapuściane trufle](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001561/img_pl_4x3/kapusciane-trufle_00180.jpg)
Wegańskie, smażone, kapuściane "kotleciki" ulubione nie tylko w indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sosami lub sałatkami.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,mąka z ciecierzycy,Dania wegetariańskie,Kuchnia indyjska,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Kuchnia indyjska
Kategorie
Dania wegetariańskie Kuchnia indyjska Wegetariańskie przepisy Wegańskie przepisy Bezglutenowe Sezonowe przepisy Kuchnia azjatycka Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona)
Składniki
Składniki
Jabłkowa przyprawiana sałatka przepis | - | ||
Ziemniaki z ciecierzycą przepis | - | ||
kapusta biała | 800 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
mąka z ciecierzycy | 140 | gramów | |
olej rzepakowy | - | ||
sól | 1 | łyżeczka |
Przepis
1.
kapusta biała 800 gramów • sól 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki
Kapustę trzemy, solimy, posypujemy kminkiem i mieszamy. Odstawiamy na około pół godziny.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001561/small/IMG_6655.jpg)
2.
Z kapusty odcedzamy wodę, którą puściła i wyciskamy ją lekko rękami.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001561/small/IMG_6668.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001561/small/IMG_6671.jpg)
4.
... i formujemy średniej wielkości, zwarte kuleczki.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001561/small/IMG_6672.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001561/small/IMG_6678.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001561/small/IMG_6709.jpg)
Smacznego!