swiatwemnie.pl

Grillowane warzywne szaszłyki z pesto

    

Doskonały grillowany przysmak nie tylko dla wegetarian.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

bazylia10listków
cukinia150gramów
czosnek1ząbek
oliwa2łyżki
oliwki zielone30gramów
orzechy piniowe15gramów
pomidory koktajlowe150gramów
ser Feta80gramów

1. 

orzechy piniowe 15 gramów  bazylia 10 listków  czosnek 1 ząbek  oliwa 2 łyżki

Pesto do marynowania przygotowujemy poprzez zmiksowanie uprażonych orzechów piniowych, bazylii i czosnku. Wszystko razem mieszamy i zlewamy olejem.

2. 

ser Feta 80 gramów  cukinia 150 gramów  pomidory koktajlowe 150 gramów  oliwki zielone 30 gramów

Ser feta kroimy na kostki, cukinię na pół kółeczka. Na szaszłyki stopniowo nabijamy pomidorki koktajlowe, ser, cukinię i zielone oliwki.

3. 

Szaszłyki wkładamy do marynaty z pesto, zostawiamy na 20 minut do zamarynowania w chłodne miejsce. Czasem szaszłyki mieszamy z marynatą.

4. 

Na gorącą patelnię do grillowania, albo na folię aluminiową na grillu kładziemy szaszłyki. Przy częstym obracaniu grillujemy 4 minuty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się