Tilapia w parmezanie
Smaczne filety rybne panierowane w ziołowym tartym parmezanie.
przepis,fotoprzepis,tilapia - filety,ser Parmezan,Ryby,Bezglutenowe
Ryby
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
nać pietruszki | - | ||
ser Parmezan | 120 | gramów | |
skórka z cytryny | 1 | łyżeczka | |
sól | - | ||
tilapia - filety | 1 | kilogram |
Przepis
1.
tilapia - filety 1 kilogram • sól
Świeże filety tilapii myjemy, zamrożone najpierw rozmrażamy i też myjemy. Dobrze osuszamy. Delikatnie solimy z obydwóch stron.
2.
ser Parmezan 120 gramów • skórka z cytryny 1 łyżeczka
Ser na drobno trzemy i dodajemy do niego startą skórkę z cytryny nie podanej obróbce chemicznej.
4.
Filety stopniowo smarujemy z obydwóch stron olejem ...
5.
... i panierujemy je w przygotowanym serze.
6.
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy według smaku nasiekaną natką pietruszki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10-15 minut w temperaturze 200°C.
Smacznego!