swiatwemnie.pl

Tilapia w parmezanie

Smaczne filety rybne panierowane w ziołowym tartym parmezanie.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

tilapia - filety 1 kg  sól

Świeże filety tilapii myjemy, zamrożone najpierw rozmrażamy i też myjemy. Dobrze osuszamy. Delikatnie solimy z obydwóch stron.

2. 

ser Parmezan 120 g  skórka z cytryny 1 łyżeczka

Ser na drobno trzemy i dodajemy do niego startą skórkę z cytryny nie podanej obróbce chemicznej.

3. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Dodajemy przyprawy.

4. 

Filety stopniowo smarujemy z obydwóch stron olejem ...

5. 

... i panierujemy je w przygotowanym serze.

6. 

nać pietruszki

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy według smaku nasiekaną natką pietruszki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10-15 minut w temperaturze 200°C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się