PRZEPISY

Tilapia w parmezanie

Tilapia w parmezanie

Smaczne filety rybne panierowane w ziołowym tartym parmezanie.

przepis,fotoprzepis,tilapia - filety,ser Parmezan,Ryby,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ryby  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
nać pietruszki-
ser Parmezan120gramów
skórka z cytryny1łyżeczka
sól-
tilapia - filety1kilogram

 

Przepis

1. 

tilapia - filety 1 kilogram  sól

Świeże filety tilapii myjemy, zamrożone najpierw rozmrażamy i też myjemy. Dobrze osuszamy. Delikatnie solimy z obydwóch stron.

2. 

ser Parmezan 120 gramów  skórka z cytryny 1 łyżeczka

Ser na drobno trzemy i dodajemy do niego startą skórkę z cytryny nie podanej obróbce chemicznej.

3. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Dodajemy przyprawy.

4. 

Filety stopniowo smarujemy z obydwóch stron olejem ...

5. 

... i panierujemy je w przygotowanym serze.

6. 

nać pietruszki

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy według smaku nasiekaną natką pietruszki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10-15 minut w temperaturze 200°C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie