ActiFry hermelin z orzechami
![ActiFry hermelin z orzechami](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000946/img_pl_4x3/actifry-hermelin-z-orzechami_00180.jpg)
Doskonały nadziewany ser zawinięty w boczek i przygotowany w ActiFry frytkownicy. Podajemy z frytkami przygotowanymi również w tym prostym kuchennym pomocniku.
przepis,fotoprzepis,sól,orzechy włoskie,ser hermelin,Dania wegetariańskie,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
boczek przerośnięty | 150 | gramów | |
czosnek | 3 | ząbki | |
oliwa | 4 | łyżki | |
orzechy włoskie | 100 | gramów | |
ser hermelin | 5 | sztuk | |
sól | ½ | łyżeczki | |
ziemniaki | 1200 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 1200 gramów • oliwa 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na frytki. Wkładamy je do actifry garnka (pojemnika), dodajemy troszkę oleju, sól i włączamy pieczenie na 40 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4355w.jpg)
2.
orzechy włoskie 100 gramów • czosnek 3 ząbki • oliwa 3 łyżki
W kuchennym siekaczu rozkruszamy orzechy i czosnek. Do rozkruszonych orzechów dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy masę, którą się ciężko rozsmarowuje.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4357w.jpg)
3.
ser hermelin 5 sztuk • boczek przerośnięty 150 gramów
Sery przekrawamy na połowę i równomiernie na nie rozdzielamy orzechową masę. Przerośnięty boczek kroimy na cienkie plasterki.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4359w.jpg)
4.
Hermeliny owijamy w boczek a boczek przewiązujemy nitką.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4361w.jpg)
5.
Przygotowane sery wkładamy do actifry patelni (płyty). Patelnię kładziemy nad frytki, włączamy program 2w1 Kurczak i czas 3 - 4 minuty. Nadziewane sery zapiekamy. Przed podawaniem usuwamy z nich nicie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4365w.jpg)
Smacznego!