swiatwemnie.pl

ActiFry hermelin z orzechami

    

Doskonały nadziewany ser zawinięty w boczek i przygotowany w ActiFry frytkownicy. Podajemy z frytkami przygotowanymi również w tym prostym kuchennym pomocniku.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

boczek przerośnięty150gramów
czosnek3ząbki
oliwa4łyżki
orzechy włoskie100gramów
ser hermelin5sztuk
sól½łyżeczki
ziemniaki1200gramów

1. 

ziemniaki 1200 gramów  oliwa 1 łyżka  sól ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na frytki. Wkładamy je do actifry garnka (pojemnika), dodajemy troszkę oleju, sól i włączamy pieczenie na 40 minut.

2. 

orzechy włoskie 100 gramów  czosnek 3 ząbki  oliwa 3 łyżki

W kuchennym siekaczu rozkruszamy orzechy i czosnek. Do rozkruszonych orzechów dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy masę, którą się ciężko rozsmarowuje.

3. 

ser hermelin 5 sztuk  boczek przerośnięty 150 gramów

Sery przekrawamy na połowę i równomiernie na nie rozdzielamy orzechową masę. Przerośnięty boczek kroimy na cienkie plasterki.

4. 

Hermeliny owijamy w boczek a boczek przewiązujemy nitką.

5. 

Przygotowane sery wkładamy do actifry patelni (płyty). Patelnię kładziemy nad frytki, włączamy program 2w1 Kurczak i czas 3 - 4 minuty. Nadziewane sery zapiekamy. Przed podawaniem usuwamy z nich nicie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się