Marynowany łosoś
Smaczny przepis na marynowanego łososia dla cierpliwych.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,burak ćwikłowy,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
brandy | 1 | łyżka | |
burak ćwikłowy | 400 | gramów | |
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
filet z łososia | 400 | gramów | |
koper | 2 | łyżeczki | |
sól | 2 | łyżeczki |
Przepis
1.
filet z łososia 400 gramów
Fileta z łososia wkładamy do pojemnika tak aby przykrył całą powierzchnię dna.
2.
sól 2 łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżka • koper 2 łyżeczki
Fileta posypujemy gruboziarnistą solą, cukrem kryształem oraz suszonym koperkiem.
3.
burak ćwikłowy 400 gramów • brandy 1 łyżka
Burak ćwikłowy trzemy na drobno a równomierną warstwą układamy na filet. Skrapiamy brandy. Pojemnik zamykamy i odkładamy do lodówki na 3-4 dni.
4.
Fileta ostrożnie oczyszczamy z marynaty klasycznym nożem.
5.
Fileta porcjujemy i smażymy na patelni na złoty kolor.
Smacznego!