swiatwemnie.pl

Marynowany łosoś

    

Smaczny przepis na marynowanego łososia dla cierpliwych.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

brandy1łyżka
burak ćwikłowy400gramów
cukier kryształ1łyżka
filet z łososia400gramów
koper2łyżeczki
sól2łyżeczki

1. 

filet z łososia 400 gramów

Fileta z łososia wkładamy do pojemnika tak aby przykrył całą powierzchnię dna.

2. 

sól 2 łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżka  koper 2 łyżeczki

Fileta posypujemy gruboziarnistą solą, cukrem kryształem oraz suszonym koperkiem.

3. 

burak ćwikłowy 400 gramów  brandy 1 łyżka

Burak ćwikłowy trzemy na drobno a równomierną warstwą układamy na filet. Skrapiamy brandy. Pojemnik zamykamy i odkładamy do lodówki na 3-4 dni.

4. 

Fileta ostrożnie oczyszczamy z marynaty klasycznym nożem.

5. 

Fileta porcjujemy i smażymy na patelni na złoty kolor.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się