Marynowany łosoś
![Marynowany łosoś](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000580/img_pl_4x3/marynowany-losos_00180.jpg)
Smaczny przepis na marynowanego łososia dla cierpliwych.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,burak ćwikłowy,Ryby,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
brandy | 1 | łyżka | |
burak ćwikłowy | 400 | gramów | |
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
filet z łososia | 400 | gramów | |
koper | 2 | łyżeczki | |
sól | 2 | łyżeczki |
Przepis
1.
filet z łososia 400 gramów
Fileta z łososia wkładamy do pojemnika tak aby przykrył całą powierzchnię dna.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000580/small/IMG_1298.jpg)
2.
sól 2 łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżka • koper 2 łyżeczki
Fileta posypujemy gruboziarnistą solą, cukrem kryształem oraz suszonym koperkiem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000580/small/IMG_1299.jpg)
3.
burak ćwikłowy 400 gramów • brandy 1 łyżka
Burak ćwikłowy trzemy na drobno a równomierną warstwą układamy na filet. Skrapiamy brandy. Pojemnik zamykamy i odkładamy do lodówki na 3-4 dni.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000580/small/IMG_1300.jpg)
4.
Fileta ostrożnie oczyszczamy z marynaty klasycznym nożem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000580/small/IMG_1517_web.jpg)
5.
Fileta porcjujemy i smażymy na patelni na złoty kolor.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000580/small/IMG_1518_web.jpg)
Smacznego!