Marynowany łosoś

Smaczny przepis na marynowanego łososia dla cierpliwych.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,burak ćwikłowy,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
brandy | 1 35 | łyżka kcal | |
burak ćwikłowy | 400 192 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 1 61 | łyżka kcal | |
filet z łososia | 400 808 | gramów kcal | |
koper | 2 4 | łyżeczki kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
filet z łososia 400 gramów
Fileta z łososia wkładamy do pojemnika tak aby przykrył całą powierzchnię dna.

2.
sól 2 łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżka • koper 2 łyżeczki
Fileta posypujemy gruboziarnistą solą, cukrem kryształem oraz suszonym koperkiem.

3.
burak ćwikłowy 400 gramów • brandy 1 łyżka
Burak ćwikłowy trzemy na drobno a równomierną warstwą układamy na filet. Skrapiamy brandy. Pojemnik zamykamy i odkładamy do lodówki na 3-4 dni.

4.
Fileta ostrożnie oczyszczamy z marynaty klasycznym nożem.

5.
Fileta porcjujemy i smażymy na patelni na złoty kolor.

Smacznego!