PRZEPISY

Stek z łososia na ziołach prowansalskich

Stek z łososia na ziołach prowansalskich

Pachnący soczysty łosoś w prowansalskiej marynacie.

przepis,fotoprzepis,stek z łososia,zioła prowansalskie,Ryby,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kategorie

Ryby  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek2ząbki
masło20gramów
musztarda stołowa1łyżeczka
oliwa150mililitrów
stek z łososia700gramów
sól1łyżeczka
zioła prowansalskie2łyżeczki

 

Przepis

1. 

stek z łososia 700 gramów

Mrożone steki z łososia dobrze rozmrażamy, myjemy i osuszamy.

2. 

oliwa 150 mililitrów  zioła prowansalskie 2 łyżeczki  czosnek 2 ząbki  sól 1 łyżeczka  musztarda stołowa 1 łyżeczka  masło 20 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z olejem, roztopionym masłem, musztardą, solą i przyprawami. Do marynaty wkładamy łososia i mięso kilka razy podczas marynowania przewracamy. Marynujemy 24 godziny.

3. 

Steki smażymy na odrobinie oleju z każdej strony po około 4-5 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie