Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

przepis,fotoprzepis,brokuły,ćwiartki z kurczaka,Kurczak,Przepisy do parowaru
Kurczak
Składniki
Składniki
brokuły | 500 165 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
mielona gałka muszkatołowa | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 3 157 | łyżki kcal | |
ryż | 300 1032 | gramów kcal | |
ser Camembert | 50 145 | gramów kcal | |
ser Ementaler | 100 384 | gramów kcal | |
ser Feta | 100 263 | gramów kcal | |
sól | 3 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 0.4 0 | litra kcal | |
ćwiartki z kurczaka | 8 ?? | sztuk kcal |
Przepis
1. Przygotowanie mięsa
ćwiartki z kurczaka 8 sztuk
Z 8 sztuk większych udek z kurczaka ostrożnie usuwamy kości tak, byśmy nie uszkodzili skórę. Mięso myjemy (najlepiej umyć mięso aż po usunięciu kości, nie będzie nam się potem wyślizgiwać). Odstawiamy do odcieczenia i rozkładamy na desce skórą w dół.

2. Przygotowanie farszu
brokuły 500 gramów • ser Feta 100 gramów
Brokuła na drobno kroimy, wkładamy do większego pojemnika, skrapiamy wodą i wkładamy do mikrofalówki, podgrzewamy go 2 minuty, żeby troszkę zmiękł. Rozdrabniamy do niego słony ser.

3.
ser Ementaler 100 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona gałka muszkatołowa
Twardy ser strugamy i razem z pieprzem dodajemy go do brokuła. Możemy dodać szczyptę gałki muszkatołowej.

4.
Wszystkie składniki do farszu dobrze ręką mieszamy.

5.
sól 2 łyżeczki • ser Camembert 50 gramów
Mięso z kurczaka solimy. Farsz równomiernie rozdzielamy na przygotowane mięso. Na środek każdego płatu kładziemy kawałek camemberta.

6.
Z mięsa z farszem wytwarzamy roladki łącząc dłuższe części ze sobą, za pomocą igły i nici roladki zszywamy.

7.
mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
Mąkę mieszamy z papryką, obtaczamy w niej ze wszystkich stron roladki i układamy je do dolnego pojemnika parowaru.

8. Parzenie
ryż 300 gramów • sól 1 łyżeczka • woda 0.4 litra
Do pojemnika na parzenie ryżu wsypujemy przemyty ryż, dodajemy sól i wodę. Ten pojemnik wkładamy do górnego pojemnika parowaru. Nastawiamy czas parzenia na 40 minut.

Smacznego!