PRZEPISY

Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,brokuły,ćwiartki z kurczaka,Kurczak,Przepisy do parowaru

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

brokuły

500

165

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

mielona gałka muszkatołowa

0

??

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

3

157

łyżki

kcal

ryż

300

1032

gramów

kcal

ser Camembert

50

145

gramów

kcal

ser Ementaler

100

384

gramów

kcal

ser Feta

100

263

gramów

kcal

sól

3

0

łyżeczki

kcal

woda

0.4

0

litra

kcal

ćwiartki z kurczaka

8

??

sztuk

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

ćwiartki z kurczaka 8 sztuk

Z 8 sztuk większych udek z kurczaka ostrożnie usuwamy kości tak, byśmy nie uszkodzili skórę. Mięso myjemy (najlepiej umyć mięso aż po usunięciu kości, nie będzie nam się potem wyślizgiwać). Odstawiamy do odcieczenia i rozkładamy na desce skórą w dół.

Z 8 sztuk większych udek z kurczaka ostrożnie...

2. Przygotowanie farszu

brokuły 500 gramów  ser Feta 100 gramów

Brokuła na drobno kroimy, wkładamy do większego pojemnika, skrapiamy wodą i wkładamy do mikrofalówki, podgrzewamy go 2 minuty, żeby troszkę zmiękł. Rozdrabniamy do niego słony ser.

Brokuła na drobno kroimy, wkładamy do większego...

3. 

ser Ementaler 100 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa

Twardy ser strugamy i razem z pieprzem dodajemy go do brokuła. Możemy dodać szczyptę gałki muszkatołowej.

Twardy ser strugamy i razem z pieprzem dodajemy go...

4. 

Wszystkie składniki do farszu dobrze ręką mieszamy.

Wszystkie składniki do farszu dobrze ręką...

5. 

sól 2 łyżeczki  ser Camembert 50 gramów

Mięso z kurczaka solimy. Farsz równomiernie rozdzielamy na przygotowane mięso. Na środek każdego płatu kładziemy kawałek camemberta.

Mięso z kurczaka solimy. Farsz równomiernie...

6. 

Z mięsa z farszem wytwarzamy roladki łącząc dłuższe części ze sobą, za pomocą igły i nici roladki zszywamy.

Z mięsa z farszem wytwarzamy roladki łącząc...

7. 

mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Mąkę mieszamy z papryką, obtaczamy w niej ze wszystkich stron roladki i układamy je do dolnego pojemnika parowaru.

Mąkę mieszamy z papryką, obtaczamy w niej ze...

8. Parzenie

ryż 300 gramów  sól 1 łyżeczka  woda 0.4 litra

Do pojemnika na parzenie ryżu wsypujemy przemyty ryż, dodajemy sól i wodę. Ten pojemnik wkładamy do górnego pojemnika parowaru. Nastawiamy czas parzenia na 40 minut.

Do pojemnika na parzenie ryżu wsypujemy przemyty...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się