swiatwemnie.pl

Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1 h. 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Brokuły500gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Mielona czerwona papryka2łyżeczki
Mielona gałka muszkatołowaŠŤ
Mąka chlebowa pszenna t7503łyżki
Ryż300gramów
Ser camembert50gramów
Ser ementaler100gramów
Ser feta100gramów
Sól3łyżeczki
Woda0.4litra
Ćwiartki z kurczaka8sztuk

1. Przygotowanie mięsa

ćwiartki z kurczaka 8 sztuk

Z 8 sztuk większych udek z kurczaka ostrożnie usuwamy kości tak, byśmy nie uszkodzili skórę. Mięso myjemy (najlepiej umyć mięso aż po usunięciu kości, nie będzie nam się potem wyślizgiwać). Odstawiamy do odcieczenia i rozkładamy na desce skórą w dół.

Przygotowanie mięsa

2. Przygotowanie farszu

brokuły 500 g  ser Feta 100 g

Brokuła na drobno kroimy, wkładamy do większego pojemnika, skrapiamy wodą i wkładamy do mikrofalówki, podgrzewamy go 2 minuty, żeby troszkę zmiękł. Rozdrabniamy do niego słony ser.

Przygotowanie farszu

3. 

ser Ementaler 100 g  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa

Twardy ser strugamy i razem z pieprzem dodajemy go do brokuła. Możemy dodać szczyptę gałki muszkatołowej.

4. 

Wszystkie składniki do farszu dobrze ręką mieszamy.

5. 

sól 2 łyżeczki  ser Camembert 50 g

Mięso z kurczaka solimy. Farsz równomiernie rozdzielamy na przygotowane mięso. Na środek każdego płatu kładziemy kawałek camemberta.

6. 

Z mięsa z farszem wytwarzamy roladki łącząc dłuższe części ze sobą, za pomocą igły i nici roladki zszywamy.

7. 

mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Mąkę mieszamy z papryką, obtaczamy w niej ze wszystkich stron roladki i układamy je do dolnego pojemnika parowaru.

8. Parzenie

ryż 300 g  sól 1 łyżeczka  woda 0.4 litra

Do pojemnika na parzenie ryżu wsypujemy przemyty ryż, dodajemy sól i wodę. Ten pojemnik wkładamy do górnego pojemnika parowaru. Nastawiamy czas parzenia na 40 minut.

Parzenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się