swiatwemnie.pl

Kurczak na hiszpański sposób

     

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

NO TITLE 1 sztuka

Kurczaka porcjujemy na 8 części.

2. 

przyprawa curry  czarny pieprz mielony  sól  mielona czerwona papryka

Osuszamy, solimy je, przyprawiamy mielonym czarnym pieprzem, przyprawą curry i mieloną czerwoną papryką.

3. 

olej do frytek

W ten sposób przygotowane mięso smażymy na oleju i odkładamy.

4. 

czosnek 5 sztuk  cebula 3 sztuki  papryka czerwona kapia świeża 1 sztuka  pomidory 4 sztuki  ziemniaki 5 sztuk

Na tym samym oleju (w razie potrzeby dodajemy olej) krótko smażymy na drobno pokrojoną cebulę i czosnek, pokrojone ziemniaki, paprykę i pomidory bez skórki. Warzywa doprawiamy i odkładamy.

5. 

Do żaroodpornego naczynia na środek układamy podsmażone mięso, dookoła warzywa i przykryte dusimy w piekarniku w średniej temperaturze około 30 - 40 minut. Potem odkrywamy i zapiekamy 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się