PRZEPISY

Piersi z kurczaka z brokułami

Piersi z kurczaka z brokułami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Prosty i smaczny obiad na każdy dzień.

przepis,fotoprzepis,brokuły,piersi z kurczaka,Kurczak,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bazylia

2

3

łyżeczki

kcal

brokuły

1

??

sztuka

kcal

czarny pieprz mielony

1

17

łyżeczka

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

olej słonecznikowy

2

270

łyżki

kcal

piersi z kurczaka

3

??

sztuki

kcal

przyprawa warzywna

3

0

łyżeczki

kcal

twardy ser

100

380

gramów

kcal

ziemniaki

5

??

sztuk

kcal

 

Przepis

1. 

ziemniaki 5 sztuk  brokuły 1 sztuka  piersi z kurczaka 3 sztuki  olej słonecznikowy 2 łyżki  czosnek 2 ząbki  przyprawa warzywna 3 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  bazylia 2 łyżeczki

Podgotowujemy ziemniaki i brokuły około 10 minut w słonej wodzie. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze paski, podsmażamy na oleju, doprawiamy czosnkiem, pieprzem, wegetą, świeżą bazylią - około 10 listków (możemy użyć też suszonej). Piersi z kurczaka po usmażeniu dusimy 10 minut.

Podgotowujemy ziemniaki i brokuły około 10 minut...

2. 

masło 50 gramów

Na brytfannę wysmarowaną masłem rozkładamy ziemniaki pokrojone na kółeczka, następnie rozkładamy połowę brokuła rozdzielonego na małe różyczki a na nie układamy mięso z kurczaka i zakrywamy resztą ziemniaków i brokuła.

Na brytfannę wysmarowaną masłem rozkładamy...

3. 

Tak przygotowaną brytfannę na pieczenie możemy do smaku polać wodą w której gotował się brokuł.

4. 

twardy ser 100 gramów

Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200°C i pieczemy 10 minut. Potem brytfannę wyciągamy i posypujemy startym serem i ponownie wkładamy do piekarnika na kolejnych 5 minut, aż się ser zarumieni.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200°C i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się