Party podudzia na jabłkach z oliwkami

przepis,fotoprzepis,podudzia z kurczaka,czarne oliwki,jabłka,Kurczak,Bezglutenowe
Kurczak
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarne oliwki | 70 94 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
jabłka | 200 122 | gramów kcal | |
miód | 2 99 | łyżki kcal | |
musztarda stołowa | 3 19 | łyżeczki kcal | |
nasiona kopru włoskiego | 2 35 | łyżeczki kcal | |
oliwa | 8 1055 | łyżek kcal | |
oliwa | 0 ?? | kcal | |
podudzia z kurczaka | 14 ?? | sztuk kcal | |
skórka z cytryny | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1. Przygotowanie marynaty
nasiona kopru włoskiego 2 łyżeczki • miód 2 łyżki • oliwa 8 łyżek • skórka z cytryny • musztarda stołowa 3 łyżeczki
Nasiona kopru smażymy na patelni. Zaraz gdy tylko zaczną pachnieć, dodajemy do nich miód, musztardę, szczyptę skórki z cytryny i olej.
2.
podudzia z kurczaka 14 sztuk
Tą marynatą smarujemy podudzia z kurczaka, odstawiamy je do lodówki na godzinę.
4.
czosnek 2 ząbki • czarne oliwki 70 gramów • woda 150 mililitrów • cebula 150 gramów • sól
Na jabłka dajemy na kółeczka pokrojoną cebulę i czosnek. Przykrywamy podudziami z kurczaka, solimy. Podudzia posypujemy oliwkami i podlewamy wodą. Pieczemy przykryte w piekarniku 30 minut na 200°C.
5.
Po 30 minutach odkrywamy, mięso przewracamy i pieczemy jeszcze 20 minut na 180°C.
Smacznego!