PRZEPISY

Party podudzia na jabłkach z oliwkami

Party podudzia na jabłkach z oliwkami

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,podudzia z kurczaka,czarne oliwki,jabłka,Kurczak,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

7

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

150

66

gramów

kcal

czarne oliwki

70

94

gramów

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

jabłka

200

122

gramów

kcal

miód

2

99

łyżki

kcal

musztarda stołowa

3

19

łyżeczki

kcal

nasiona kopru włoskiego

2

35

łyżeczki

kcal

oliwa

8

1055

łyżek

kcal

oliwa

0

??

kcal

podudzia z kurczaka

14

??

sztuk

kcal

skórka z cytryny

0

??

kcal

sól

0

??

kcal

woda

150

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie marynaty

nasiona kopru włoskiego 2 łyżeczki  miód 2 łyżki  oliwa 8 łyżek  skórka z cytryny  musztarda stołowa 3 łyżeczki

Nasiona kopru smażymy na patelni. Zaraz gdy tylko zaczną pachnieć, dodajemy do nich miód, musztardę, szczyptę skórki z cytryny i olej.

2. 

podudzia z kurczaka 14 sztuk

Tą marynatą smarujemy podudzia z kurczaka, odstawiamy je do lodówki na godzinę.

3. 

oliwa  jabłka 200 gramów

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na który układamy na plasterki pokrojone obrane jabłka.

4. 

czosnek 2 ząbki  czarne oliwki 70 gramów  woda 150 mililitrów  cebula 150 gramów  sól

Na jabłka dajemy na kółeczka pokrojoną cebulę i czosnek. Przykrywamy podudziami z kurczaka, solimy. Podudzia posypujemy oliwkami i podlewamy wodą. Pieczemy przykryte w piekarniku 30 minut na 200°C.

5. 

Po 30 minutach odkrywamy, mięso przewracamy i pieczemy jeszcze 20 minut na 180°C.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się