PRZEPISY

Cukinia na gęsto z tofu

Cukinia na gęsto z tofu

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatną i łagodną cukinię na gęsto z koprem i śmietaną. Na wierzch możecie dać jajko lub tofu.

przepis,fotoprzepis,cukinia,koper,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),ser biały tofu,Sosy

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cukier kryształ

1

61

łyżka

kcal

cukinia

1.2

216

kilograma

kcal

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

koper

2

12

łyżki

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

250

400

mililitrów

kcal

liść laurowy

1

??

sztuka

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

1

53

łyżka

kcal

ocet

1

7

łyżka

kcal

olej rzepakowy

3

405

łyżki

kcal

ser biały tofu

200

168

gramów

kcal

sos ostrygowy

1

7

łyżka

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

woda

200

0

mililitrów

kcal

ziarna sezamu

1

29

łyżeczka

kcal

 

Przepis

1. 

olej rzepakowy 3 łyżki  cukinia 1.2 kilograma  woda 200 mililitrów  koper 2 łyżki  liść laurowy 1 sztuka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Cukinię trzemy na drobno i smażymy na oleju. Zalewamy odrobiną wody, doprawiamy nasiekanym koprem, przyprawami i powoli gotujemy do miękkości.

Cukinię trzemy na drobno i smażymy na oleju....

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 mililitrów  jajka kurze 1 sztuka  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  cukier kryształ 1 łyżka  ocet 1 łyżka

Śmietanę, jajko i mąkę łączymy ubijając trzepaczką. Stopniowo dodajemy ją do cukinii. Chwilkę gotujemy i według smaku dodajemy cukier i ocet.

Śmietanę, jajko i mąkę łączymy ubijając...

3. 

ser biały tofu 200 gramów  sos ostrygowy 1 łyżka  ziarna sezamu 1 łyżeczka

Tofu kroimy na kawałki i lekko smażymy na oleju z obydwóch stron. Doprawiamy ostrygowym sosem i sezamem.

Tofu kroimy na kawałki i lekko smażymy na oleju...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się