swiatwemnie.pl

Cukinia na gęsto z koperkiem

    

Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

Kotleciki przepis-
cebula100gramów
dynia zwyczajna1.5kilograma
koper2łyżki
mąka chlebowa pszenna T75040gramów
olej słonecznikowy20mililitrów
sól½łyżeczki
słodka śmietana do gotowania500mililitrów
woda50mililitrów

1. 

dynia zwyczajna 1.5 kilograma

Cukinię obieramy...

2. 

... przekrawamy wzdłuż na połowę i łyżką wybieramy nasionka.

3. 

Potem ją trzemy.

4. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 20 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i podsmażamy na oleju.

5. 

woda 50 mililitrów  sól ½ łyżeczki

Do cebuli dodajemy cukinię, solimy, podlewamy wodą i 15 minut dusimy często mieszając.

6. 

słodka śmietana do gotowania 500 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów

Mieszamy mąkę ze śmietaną i uduszoną cukinię zagęszczamy.

7. 

koper 2 łyżki

Na koniec wmieszamy świeży pokrojony koperek, wymieszamy i do smaku dosalamy.

8. Wskazówka: Cukinia na gęsto z koperkiem, gotowanymi ziemniakami i kotlecikami

Kotleciki przepis

Wskazówka: Cukinia na gęsto z koperkiem, gotowanymi ziemniakami i kotlecikami

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się