Cukinia na gęsto z koperkiem

Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.
przepis,fotoprzepis,dynia zwyczajna,słodka śmietana do gotowania,koper,Sosy,Sezonowe przepisy
Sosy
Składniki
Składniki
Kotleciki przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
dynia zwyczajna | 1.5 390 | kilograma kcal | |
koper | 2 12 | łyżki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 40 139 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 20 180 | mililitrów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
słodka śmietana do gotowania | 500 800 | mililitrów kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
... przekrawamy wzdłuż na połowę i łyżką wybieramy nasionka.

3.
Potem ją trzemy.

4.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 20 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i podsmażamy na oleju.

5.
woda 50 mililitrów • sól ½ łyżeczki
Do cebuli dodajemy cukinię, solimy, podlewamy wodą i 15 minut dusimy często mieszając.

6.
słodka śmietana do gotowania 500 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów
Mieszamy mąkę ze śmietaną i uduszoną cukinię zagęszczamy.


Smacznego!