swiatwemnie.pl

Cukinia na gęsto z koperkiem

Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula100gramów
Dynia zwyczajna1.5kilograma
Koper2łyżki
Mąka chlebowa pszenna t75040gramów
Olej słonecznikowy20mililitrów
Sól½łyżeczki
Słodka śmietana do gotowania500mililitrów
Woda50mililitrów
Kotleciki

1. 

dynia zwyczajna 1.5 kg

Cukinię obieramy...

2. 

... przekrawamy wzdłuż na połowę i łyżką wybieramy nasionka.

3. 

Potem ją trzemy.

4. 

cebula 100 g  olej słonecznikowy 20 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i podsmażamy na oleju.

5. 

woda 50 ml  sól ½ łyżeczki

Do cebuli dodajemy cukinię, solimy, podlewamy wodą i 15 minut dusimy często mieszając.

6. 

słodka śmietana do gotowania 500 ml  mąka chlebowa pszenna T750 40 g

Mieszamy mąkę ze śmietaną i uduszoną cukinię zagęszczamy.

7. 

koper 2 łyżki

Na koniec wmieszamy świeży pokrojony koperek, wymieszamy i do smaku dosalamy.

8. Wskazówka: Cukinia na gęsto z koperkiem, gotowanymi ziemniakami i kotlecikami

Kotleciki przepis

Wskazówka: Cukinia na gęsto z koperkiem, gotowanymi ziemniakami i kotlecikami

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się