Sos tatarski z kwaśnej śmietany

Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.
przepis,fotoprzepis,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),cebula,ogórek konserwowy,Sosy,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Sosy
Składniki
Składniki
cebula | 40 18 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 200 320 | gramów kcal | |
musztarda stołowa | 1 19 | łyżka kcal | |
ogórek konserwowy | 40 5 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
cebula 40 gramów • ogórek konserwowy 40 gramów • musztarda stołowa 1 łyżka • sól • czarny pieprz mielony
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Ogórek też na drobno kroimy albo możemy go zetrzeć na tarce. Cebulę i ogórka mieszamy z musztardą, solą i z pieprzem.

2.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów
Dodajemy gęstą kwaśną śmietanę i mieszamy. Możemy podawać.

Smacznego!