PRZEPISY

Sos tatarski z kwaśnej śmietany

Sos tatarski z kwaśnej śmietany

Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.

przepis,fotoprzepis,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),cebula,ogórek konserwowy,Sosy,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula40gramów
czarny pieprz mielony-
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)200gramów
musztarda stołowa1łyżka
ogórek konserwowy40gramów
sól-

 

Przepis

1. 

cebula 40 gramów  ogórek konserwowy 40 gramów  musztarda stołowa 1 łyżka  sól  czarny pieprz mielony

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Ogórek też na drobno kroimy albo możemy go zetrzeć na tarce. Cebulę i ogórka mieszamy z musztardą, solą i z pieprzem.

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów

Dodajemy gęstą kwaśną śmietanę i mieszamy. Możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie