PRZEPISY

Warzywne curry

Warzywne curry

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Smaczny, zdrowy i bardzo dobry warzywny gulasz z indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem. Rodzaje warzyw w warzywnym curry możemy zamieniać. Zamiast cukinii użyć na przykład bakłażana lub dynię ...

przepis,fotoprzepis,cukinia,marchew,papryka,pomidory,por,czosnek,korzeń imbiru,ziemniaki,kokosowe mleko,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

Ananasowy sos z jogurtem przepis

0

??

kcal

Nektarynkowy chutney przepis

0

??

kcal

Przyprawa musztarda czarna

½

14

łyżeczki

kcal

Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis

0

??

kcal

cukinia

400

72

gramów

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

kokosowe mleko

150

219

mililitrów

kcal

korzeń imbiru

8

3

gramów

kcal

marchew

200

90

gramów

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

papryka

200

32

gramów

kcal

pomidory

200

50

gramów

kcal

por

200

92

gramów

kcal

przecier pomidorowy

200

136

mililitrów

kcal

przyprawa Garam masala

½

9

łyżeczki

kcal

przyprawa kolendra cała

½

8

łyżeczki

kcal

przyprawa kurkuma

1

16

łyżeczka

kcal

sól himalajska różowa

1.5

0

łyżeczki

kcal

woda

100

0

mililitrów

kcal

ziemniaki

400

368

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

cukinia 400 gramów

Cukinię myjemy, odkrawamy końce i kroimy na kostki.

Cukinię myjemy, odkrawamy końce i kroimy na...

2. 

marchew 200 gramów

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na kostki.

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na kostki....

3. 

papryka 200 gramów  pomidory 200 gramów

Kroimy umyte pomidory i umytą i oczyszczoną paprykę.

Kroimy umyte pomidory i umytą i oczyszczoną...

4. 

por 200 gramów  czosnek 2 ząbki  korzeń imbiru 8 gramów

Z pora odkrawamy korzenie, dobrze go myjemy i kroimy na drobno. Obieramy czosnek i imbir i je trzemy.

Z pora odkrawamy korzenie, dobrze go myjemy i...

5. 

ziemniaki 400 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy.

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy....

6. 

masło 50 gramów  Przyprawa musztarda czarna ½ łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  przyprawa kolendra cała ½ łyżeczki  przyprawa Garam masala ½ łyżeczki

Na patelni roztapiamy masło (najlepiej ghee) i smażymy na nim chwilkę przyprawy.

Na patelni roztapiamy masło (najlepiej ghee) i...

7. 

Dodajemy czosnek, imbir ...

Dodajemy czosnek, imbir ......

8. 

... i por. Chwilkę smażymy.

... i por. Chwilkę smażymy....

9. 

woda 100 mililitrów  sól himalajska różowa 1.5 łyżeczki

Do pora dodajemy wszystkie warzywa oprócz cukinii. Podlewamy wodą, solimy i mieszamy.

Do pora dodajemy wszystkie warzywa oprócz...

10. 

przecier pomidorowy 200 mililitrów

Dolewamy przecier pomidorowy, mieszamy i 20 minut dusimy pod pokrywką.

Dolewamy przecier pomidorowy, mieszamy i 20 minut...

11. 

Dodajemy cukinię ...

Dodajemy cukinię ......

12. 

kokosowe mleko 150 mililitrów

... i dolewamy kokosowe mleko.

... i dolewamy kokosowe mleko....

13. 

Mieszamy i przykryte dusimy kolejnych 20 minut.

Mieszamy i przykryte dusimy kolejnych 20 minut....

14. 

Możemy podawać.

Możemy podawać....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się