swiatwemnie.pl

Spaghetti ze szpinakiem

    

Przepis na spaghetti ze świeżymi liśćmi szpinaku i czosnkiem.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

czosnek6ząbków
makaron - spaghetti200gramów
oliwa½decylitra
pieprz czerwony¼łyżeczki
świeże liście szpinaku150gramów

1. 

makaron - spaghetti 200 gramów

Spaghetti gotujemy (według instrukcji) w osolonej wrzącej wodzie przez około 5 minut.

2. 

czosnek 6 ząbków  oliwa ½ decylitra  pieprz czerwony ¼ łyżeczki

Na oleju lekko smażymy plasterki czosnku z pokruszonym czerwonym pieprzem.

3. 

świeże liście szpinaku 150 gramów

Czosnek razem z olejem wlewamy do odcedzonego spaghetti do garnka i dodajemy liście szpinaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się