Spaghetti z sosem z sera pleśniowego

Prosto przygotowany sos z Lazura - ulubionego krowiego sera z niebieską pleśnią. Sos jest jakby stworzony do makaronów, wypróbujcie!
przepis,fotoprzepis,ser pleśniowy typu Lazur,makaron - spaghetti,Makarony
Makarony
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
188 g
Energia porcji
657 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Kategorie
Makarony ›Składniki
Składniki
makaron - spaghetti | 320 1162 | gramów kcal | |
ser pleśniowy typu Lazur | 180 688 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 320 gramów
Spaghetti wkładamy do większej ilości słonej gorącej wody i gotujemy. Odcedzamy i szybko przepłukujemy pod zimną wodą. Wkładamy z powrotem do garnka i dodajemy kawałek masła. Lekko mieszamy.


3.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
Śmietanę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.

4.
Dodajemy ser i mieszamy dopóki się nie roztopi a sos nie zgęstnieje.

5.
Sosem polewamy makaron i ozdabiamy natką pietruszki.

Smacznego!