Spaghetti z sosem z sera pleśniowego
Prosto przygotowany sos z Lazura - ulubionego krowiego sera z niebieską pleśnią. Sos jest jakby stworzony do makaronów, wypróbujcie!
przepis,fotoprzepis,ser pleśniowy typu Lazur,makaron - spaghetti,Makarony
Makarony
Kategorie
Makarony
Składniki
Składniki
makaron - spaghetti | 320 | gramów | |
ser pleśniowy typu Lazur | 180 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 320 gramów
Spaghetti wkładamy do większej ilości słonej gorącej wody i gotujemy. Odcedzamy i szybko przepłukujemy pod zimną wodą. Wkładamy z powrotem do garnka i dodajemy kawałek masła. Lekko mieszamy.
3.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
Śmietanę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.
4.
Dodajemy ser i mieszamy dopóki się nie roztopi a sos nie zgęstnieje.
5.
Sosem polewamy makaron i ozdabiamy natką pietruszki.
Smacznego!