swiatwemnie.pl

Spaghetti z sosem z sera pleśniowego

     

Prosto przygotowany sos z Lazura - ulubionego krowiego sera z niebieską pleśnią. Sos jest jakby stworzony do makaronów, wypróbujcie!

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

makaron - spaghetti 320 g

Spaghetti wkładamy do większej ilości słonej gorącej wody i gotujemy. Odcedzamy i szybko przepłukujemy pod zimną wodą. Wkładamy z powrotem do garnka i dodajemy kawałek masła. Lekko mieszamy.

2. 

ser pleśniowy typu Lazur 180 g

Ser na grubo trzemy.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

Śmietanę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.

4. 

Dodajemy ser i mieszamy dopóki się nie roztopi a sos nie zgęstnieje.

5. 

Sosem polewamy makaron i ozdabiamy natką pietruszki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się