PRZEPISY

Spaghetti z sosem z sera pleśniowego

Spaghetti z sosem z sera pleśniowego

Prosto przygotowany sos z Lazura - ulubionego krowiego sera z niebieską pleśnią. Sos jest jakby stworzony do makaronów, wypróbujcie!

przepis,fotoprzepis,ser pleśniowy typu Lazur,makaron - spaghetti,Makarony

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Makarony  

 

Składniki

Składniki

makaron - spaghetti320gramów
ser pleśniowy typu Lazur180gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

makaron - spaghetti 320 gramów

Spaghetti wkładamy do większej ilości słonej gorącej wody i gotujemy. Odcedzamy i szybko przepłukujemy pod zimną wodą. Wkładamy z powrotem do garnka i dodajemy kawałek masła. Lekko mieszamy.

2. 

ser pleśniowy typu Lazur 180 gramów

Ser na grubo trzemy.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Śmietanę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.

4. 

Dodajemy ser i mieszamy dopóki się nie roztopi a sos nie zgęstnieje.

5. 

Sosem polewamy makaron i ozdabiamy natką pietruszki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się