swiatwemnie.pl

Makaron z sosem szpinakowym

     

Syte danie z makaronu.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

sól  woda  makaron - spaghetti 400 g

Makaron gotujemy w słonej wodzie. Po odcedzeniu wkładamy go z powrotem do garnka, dodajemy masło i mieszamy.

2. 

mrożony szpinak 450 g  biały jogurt 200 ml  mąka chlebowa pszenna T750 10 g  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa 1 szczypta  czosnek 2 ząbki  ser topiony 50 g  masło 2 łyżki

Mrożoną kostkę szpinaku roztapiamy w garnku nieustannie mieszając. Do jogurtu dodajemy mąkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Powstałą zawiesinę dolewamy do szpinaku, gotujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ser oraz masło. Odstawiamy z ognia i mieszamy aż masło i ser roztopią się.

3. 

ser Parmezan

Sosem szpinakowym polewamy porcję makaronu i posypujemy startym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się