PRZEPISY

Makaron z sosem szpinakowym

Makaron z sosem szpinakowym

Syte danie z makaronu.

przepis,fotoprzepis,mrożony szpinak,makaron - spaghetti,Makarony,

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Makarony  

 

Składniki

Składniki

biały jogurt200mililitrów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek2ząbki
makaron - spaghetti400gramów
masło2łyżki
mielona gałka muszkatołowa1szczypta
mrożony szpinak450gramów
mąka chlebowa pszenna T75010gramów
ser Parmezan-
ser topiony50gramów
sól-
sól½łyżeczki
woda-

 

Przepis

1. 

sól  woda  makaron - spaghetti 400 gramów

Makaron gotujemy w słonej wodzie. Po odcedzeniu wkładamy go z powrotem do garnka, dodajemy masło i mieszamy.

2. 

mrożony szpinak 450 gramów  biały jogurt 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 10 gramów  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa 1 szczypta  czosnek 2 ząbki  ser topiony 50 gramów  masło 2 łyżki

Mrożoną kostkę szpinaku roztapiamy w garnku nieustannie mieszając. Do jogurtu dodajemy mąkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Powstałą zawiesinę dolewamy do szpinaku, gotujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ser oraz masło. Odstawiamy z ognia i mieszamy aż masło i ser roztopią się.

3. 

ser Parmezan

Sosem szpinakowym polewamy porcję makaronu i posypujemy startym serem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się