Papryki faszerowane tuńczykiem ze spaghetti

przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,papryka,pomidory,tuńczyk w oleju roślinnym,Makarony,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Makarony
Składniki
Składniki
cebula | 65 29 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
makaron - spaghetti | 150 545 | gramów kcal | |
oliwki z papryką | 30 40 | gramów kcal | |
oregano | 2 27 | łyżeczki kcal | |
papryka | 250 40 | gramów kcal | |
pomidory | 200 50 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
tuńczyk w oleju roślinnym | 60 170 | gramów kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 150 gramów
Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane spaghetti kroimy na krótkie kawałki.

2.
czosnek 2 ząbki • cebula 65 gramów
Na patelni szklimy na drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek.

3.
pomidory 200 gramów • tuńczyk w oleju roślinnym 60 gramów
Do patelni dodajemy na mniejsze kawałki pokrojone obrane pomidory. Dodajemy kawałki tuńczyka w oleju roślinnym.

4.
oregano 2 łyżeczki • sól • oliwki z papryką 30 gramów
Mieszankę mieszamy, doprawiamy oregano i solimy. Krótko dusimy, dodajemy na kółeczka pokrojone oliwki.

5.
Na koniec do mieszanki dodajemy pokrojone spaghetti.

6.
papryka 250 gramów • woda 150 mililitrów
Farszem ze spaghetti faszerujemy w wewnątrz oczyszczone papryki. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą. Przykrywamy folią aluminiową i dusimy 20 minut w piekarniku na 200 °C.

Smacznego!