swiatwemnie.pl

Papryki faszerowane tuńczykiem ze spaghetti

    

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

cebula65gramów
czosnek2ząbki
makaron - spaghetti150gramów
oliwki z papryką30gramów
oregano2łyżeczki
papryka250gramów
pomidory200gramów
sól-
tuńczyk w oleju roślinnym60gramów
woda150mililitrów

1. 

makaron - spaghetti 150 gramów

Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane spaghetti kroimy na krótkie kawałki.

2. 

czosnek 2 ząbki  cebula 65 gramów

Na patelni szklimy na drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek.

3. 

pomidory 200 gramów  tuńczyk w oleju roślinnym 60 gramów

Do patelni dodajemy na mniejsze kawałki pokrojone obrane pomidory. Dodajemy kawałki tuńczyka w oleju roślinnym.

4. 

oregano 2 łyżeczki  sól  oliwki z papryką 30 gramów

Mieszankę mieszamy, doprawiamy oregano i solimy. Krótko dusimy, dodajemy na kółeczka pokrojone oliwki.

5. 

Na koniec do mieszanki dodajemy pokrojone spaghetti.

6. 

papryka 250 gramów  woda 150 mililitrów

Farszem ze spaghetti faszerujemy w wewnątrz oczyszczone papryki. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą. Przykrywamy folią aluminiową i dusimy 20 minut w piekarniku na 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się