PRZEPISY

Papryki faszerowane tuńczykiem ze spaghetti

Papryki faszerowane tuńczykiem ze spaghetti

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,papryka,pomidory,tuńczyk w oleju roślinnym,Makarony,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

65

29

gramów

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

makaron - spaghetti

150

545

gramów

kcal

oliwki z papryką

30

40

gramów

kcal

oregano

2

27

łyżeczki

kcal

papryka

250

40

gramów

kcal

pomidory

200

50

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

tuńczyk w oleju roślinnym

60

170

gramów

kcal

woda

150

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

makaron - spaghetti 150 gramów

Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane spaghetti kroimy na krótkie kawałki.

Spaghetti gotujemy według instrukcji na...

2. 

czosnek 2 ząbki  cebula 65 gramów

Na patelni szklimy na drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek.

Na patelni szklimy na drobno pokrojoną cebulę i...

3. 

pomidory 200 gramów  tuńczyk w oleju roślinnym 60 gramów

Do patelni dodajemy na mniejsze kawałki pokrojone obrane pomidory. Dodajemy kawałki tuńczyka w oleju roślinnym.

Do patelni dodajemy na mniejsze kawałki pokrojone...

4. 

oregano 2 łyżeczki  sól  oliwki z papryką 30 gramów

Mieszankę mieszamy, doprawiamy oregano i solimy. Krótko dusimy, dodajemy na kółeczka pokrojone oliwki.

Mieszankę mieszamy, doprawiamy oregano i solimy....

5. 

Na koniec do mieszanki dodajemy pokrojone spaghetti.

Na koniec do mieszanki dodajemy pokrojone...

6. 

papryka 250 gramów  woda 150 mililitrów

Farszem ze spaghetti faszerujemy w wewnątrz oczyszczone papryki. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą. Przykrywamy folią aluminiową i dusimy 20 minut w piekarniku na 200 °C.

Farszem ze spaghetti faszerujemy w wewnątrz...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się