Papryki faszerowane tuńczykiem ze spaghetti
przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,papryka,pomidory,tuńczyk w oleju roślinnym,Makarony,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
cebula | 65 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
makaron - spaghetti | 150 | gramów | |
oliwki z papryką | 30 | gramów | |
oregano | 2 | łyżeczki | |
papryka | 250 | gramów | |
pomidory | 200 | gramów | |
sól | - | ||
tuńczyk w oleju roślinnym | 60 | gramów | |
woda | 150 | mililitrów |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 150 gramów
Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane spaghetti kroimy na krótkie kawałki.
2.
czosnek 2 ząbki • cebula 65 gramów
Na patelni szklimy na drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek.
3.
pomidory 200 gramów • tuńczyk w oleju roślinnym 60 gramów
Do patelni dodajemy na mniejsze kawałki pokrojone obrane pomidory. Dodajemy kawałki tuńczyka w oleju roślinnym.
4.
oregano 2 łyżeczki • sól • oliwki z papryką 30 gramów
Mieszankę mieszamy, doprawiamy oregano i solimy. Krótko dusimy, dodajemy na kółeczka pokrojone oliwki.
5.
Na koniec do mieszanki dodajemy pokrojone spaghetti.
6.
papryka 250 gramów • woda 150 mililitrów
Farszem ze spaghetti faszerujemy w wewnątrz oczyszczone papryki. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą. Przykrywamy folią aluminiową i dusimy 20 minut w piekarniku na 200 °C.
Smacznego!