swiatwemnie.pl

Spaghetti z owocami morza

     

Smaczne spaghetti z Morza Śródziemnego.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cebula1sztuka
ketchup2łyżki
makaron - spaghetti250gramów
mrożone owoce morza400gramów
oliwa100mililitrów
pieprz biały mielony0
sos Worcestershire1łyżka
sól0

1. Gotowanie makaronu

makaron - spaghetti 250 gramów

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, skrapiamy oliwą z oliwek.

Gotowanie makaronu

2. Dusimy

oliwa 100 mililitrów  cebula 1 sztuka  mrożone owoce morza 400 gramów  sól  pieprz biały mielony  sos Worcestershire 1 łyżka  ketchup 2 łyżki

Na oleju szklimy na drobno posiekaną cebulę, dodajemy mrożone owoce morza, ketchup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy sosem Worcestershire. Wszystko razem dusimy przez 10 minut.

Dusimy

3. 

Do sosu dodajemy spaghetti, delikatnie mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się