Spaghetti z owocami morza
Smaczne spaghetti z Morza Śródziemnego.
przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,mrożone owoce morza,Makarony,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
cebula | 1 | sztuka | |
ketchup | 2 | łyżki | |
makaron - spaghetti | 250 | gramów | |
mrożone owoce morza | 400 | gramów | |
oliwa | 100 | mililitrów | |
pieprz biały mielony | - | ||
sos Worcestershire | 1 | łyżka | |
sól | - |
Przepis
1. Gotowanie makaronu
makaron - spaghetti 250 gramów
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, skrapiamy oliwą z oliwek.

2. Dusimy
oliwa 100 mililitrów • cebula 1 sztuka • mrożone owoce morza 400 gramów • sól • pieprz biały mielony • sos Worcestershire 1 łyżka • ketchup 2 łyżki
Na oleju szklimy na drobno posiekaną cebulę, dodajemy mrożone owoce morza, ketchup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy sosem Worcestershire. Wszystko razem dusimy przez 10 minut.

3.
Do sosu dodajemy spaghetti, delikatnie mieszamy.

Smacznego!