Kuchnia Narodowa
Więcej
MAKARONY
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
CIASTA
Tradycyjne czereśniowe ciasto
Norika 30 min. niska
Kluski z kiszoną kapustą
Jurgason 45 min. średnia
DODATKI ZIEMNIACZANE
Loksze
Zuzka — średnia
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
WIEPRZOWINA
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
Kakaowo-orzechowa strucla
Dada 1 h. 30 min. średnia
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Dada — średnia
SOSY
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
Tłuczone ziemniaki
Dada 40 min. średnia
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
Makówki - makiełki
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Strączkowa śmietanowa zupa
Dada — niska
Domowe ziemniaczane loksze
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
PRZETWORY
Mrożony niedźwiedzi czosnek
CIASTA KREMOWE
Somloi kluski (Somlói galuska)
Bratysławskie rogaliki bez drożdży
SŁONE PRZEKĄSKI
Tuńczykowe ślimaki z ciasta francuskiego
LIKIERY
Ajerkoniak
KURCZAK
Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem
TORTY
Raw bananowo kokosowy tort
RYŻ
Śmietanowy ryż
DESERY
Rabarbarowe kremowe ciasto
Drobiowe szpinakowo-jajeczne roladki
MUFFINY
Garnuszkowe muffiny
RYBY
Delikatne łososiowe szaszłyki
© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się