PRZEPISY

Raw bananowo kokosowy tort

Raw bananowo kokosowy tort

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Delikatny kremowy tort bez masła, cukru i mąki. Jest pełen tylko zdrowej energii.

przepis,fotoprzepis,orzechy włoskie,wiórki kokosowe,wiórki kokosowe,banan,awokado,Torty,Surowe jedzenie - raw food,Wielkanoc,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Torty

Pichcił

Ilość porcji

8

Masa porcji

130 g

Energia porcji

392 kcal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

awokado

200

442

gramów

kcal

banan

350

333

gramów

kcal

kakao proszek

2

31

łyżeczki

kcal

olej kokosowy

40

356

gramów

kcal

orzechy włoskie

75

506

gramów

kcal

rodzynki

125

355

gramów

kcal

wiórki kokosowe

160

1109

gramów

kcal

woda

75

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Spód

rodzynki 125 gramów  woda 75 mililitrów

Rodzynki myjemy, zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na pół godziny.

Rodzynki myjemy, zalewamy wodą i odstawiamy do...

2. 

orzechy włoskie 75 gramów

Orzechy na drobno siekamy albo mielimy.

Orzechy na drobno siekamy albo mielimy....

3. 

Rodzynki razem z wodą miksujemy na kaszę,...

Rodzynki razem z wodą miksujemy na kaszę,......

4. 

... dodajemy orzechy,...

... dodajemy orzechy,......

5. 

wiórki kokosowe 60 gramów

...kokos,...

...kokos,......

6. 

olej kokosowy 20 gramów

... i kokosowy olej.

... i kokosowy olej....

7. 

kakao proszek 2 łyżeczki

Formę (średnica 18 cm) podkładamy, albo wykładamy papierem do pieczenia. Więcej niż dwie trzecie masy wciskamy na dno formy. Do reszty części, która nam została dodajemy kakao i masę rozsmarowujemy na papierze do pieczenia na grubość około 0,5 cm. Wkładamy do lodówki do stężenia.

Formę (średnica 18 cm) podkładamy, albo...

8. Bananowo-kokosowy krem

banan 350 gramów  awokado 200 gramów  olej kokosowy 20 gramów

Banany obieramy, łamiemy do miski, dodajemy pokrojone awokado i kokosowy olej. Miksujemy.

Banany obieramy, łamiemy do miski, dodajemy...

9. 

wiórki kokosowe 100 gramów

Dodajemy kokos.

Dodajemy kokos....

10. 

Masę warstwujemy na spód i ugładzamy. Ponownie wkładamy do lodówki do stężenia (co najmniej na godzinę).

Masę warstwujemy na spód i ugładzamy. Ponownie...

11. 

Za pomocą noża poluźniamy brzegi tortu i tort przekładamy na paterę na tort.

Za pomocą noża poluźniamy brzegi tortu i tort...

12. Ozdabianie

Z kakaowej masy wykrawamy kształty według okazji. Na Wielkanoc zajączki, na Boże Narodzenie choineczki :)

Z kakaowej masy wykrawamy kształty według...

13. 

Wykrojone kształty podnosimy szerokim nożem i tort nimi ozdabiamy. Kroimy i do podawania przechowujemy w chłodnym miejscu.

Wykrojone kształty podnosimy szerokim nożem i...

14. 

Serwujemy dobrze wychłodzone kawałki.

Serwujemy dobrze wychłodzone kawałki....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się