Raw bananowo kokosowy tort

Delikatny kremowy tort bez masła, cukru i mąki. Jest pełen tylko zdrowej energii.
przepis,fotoprzepis,orzechy włoskie,wiórki kokosowe,wiórki kokosowe,banan,awokado,Torty,Surowe jedzenie - raw food,Wielkanoc,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Torty
Kategorie
Torty › Surowe jedzenie - raw food › Wielkanoc › Wegańskie przepisy › Wegetariańskie przepisy › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Orzechy ›Składniki
Składniki
awokado | 200 442 | gramów kcal | |
banan | 350 333 | gramów kcal | |
kakao proszek | 2 31 | łyżeczki kcal | |
olej kokosowy | 40 356 | gramów kcal | |
orzechy włoskie | 75 506 | gramów kcal | |
rodzynki | 125 355 | gramów kcal | |
wiórki kokosowe | 160 1109 | gramów kcal | |
woda | 75 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1. Spód
rodzynki 125 gramów • woda 75 mililitrów
Rodzynki myjemy, zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na pół godziny.


3.
Rodzynki razem z wodą miksujemy na kaszę,...

4.
... dodajemy orzechy,...



7.
kakao proszek 2 łyżeczki
Formę (średnica 18 cm) podkładamy, albo wykładamy papierem do pieczenia. Więcej niż dwie trzecie masy wciskamy na dno formy. Do reszty części, która nam została dodajemy kakao i masę rozsmarowujemy na papierze do pieczenia na grubość około 0,5 cm. Wkładamy do lodówki do stężenia.

8. Bananowo-kokosowy krem
banan 350 gramów • awokado 200 gramów • olej kokosowy 20 gramów
Banany obieramy, łamiemy do miski, dodajemy pokrojone awokado i kokosowy olej. Miksujemy.


10.
Masę warstwujemy na spód i ugładzamy. Ponownie wkładamy do lodówki do stężenia (co najmniej na godzinę).

11.
Za pomocą noża poluźniamy brzegi tortu i tort przekładamy na paterę na tort.

12. Ozdabianie
Z kakaowej masy wykrawamy kształty według okazji. Na Wielkanoc zajączki, na Boże Narodzenie choineczki :)

13.
Wykrojone kształty podnosimy szerokim nożem i tort nimi ozdabiamy. Kroimy i do podawania przechowujemy w chłodnym miejscu.

14.
Serwujemy dobrze wychłodzone kawałki.

Smacznego!