swiatwemnie.pl

Kluski z kiszoną kapustą

Kluski z ziemniaczanego ciasta przygotowane z kiszoną kapustą i pieczonym boczkiem.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Boczek300gramów
Cebula1sztuka
Cukier kryształ1łyżka
Czarny pieprz cały¼łyżeczki
Jajka kurze1sztuka
Kiszona kapusta750gramów
Kminek¼łyżeczki
Mąka luksusowa pszenna t550300gramów
Sól1łyżeczka
Ziemniaki600gramów

1. 

ziemniaki 600 g  mąka luksusowa pszenna T550 300 g  jajka kurze 1 sztuka  sól 1 łyżeczka

Starte ziemniaki mieszamy z mąką, solą, jajkiem i przetarte przez tarkę z grubymi oczkami gotujemy. Szczegółowy rozpis przepisu można znaleźć na naszej stronie pod tytułem " Ziemniaczane kluski - haluszki"

2. 

boczek 300 g

Boczek kroimy w kostkę, na patelni go podsmażamy.

3. 

cebula 1 sztuka

Skwarki wybieramy do miski. Na pozostałym ze skwarek tłuszczu szklimy cebulę.

4. 

kiszona kapusta 750 g  czarny pieprz cały ¼ łyżeczki  kminek ¼ łyżeczki

Do cebuli dodajemy przepłukaną i wyciśniętą kiszoną kapustę, którą chwileczkę z cebulą smażymy. Dodajemy pieprz i kminek. Kapustę podlewamy wodą i około 10 minut dusimy.

5. 

cukier kryształ 1 łyżka

Kapustę doprawiamy cukrem.

6. 

Kluski mieszamy z duszoną kapustą i skwarkami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się