PRZEPISY

Kluski z kiszoną kapustą

Kluski z kiszoną kapustą

Kluski z ziemniaczanego ciasta przygotowane z kiszoną kapustą i pieczonym boczkiem.

przepis,fotoprzepis,boczek z Orawy,kiszona kapusta,ziemniaki,mąka luksusowa pszenna T550,Makarony,Kuchnia słowacka,Bezlaktozowe

Makarony

Kuchnia słowacka

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Ziemniaczane kluski - haluszki przepis-
boczek z Orawy300gramów
cebula1sztuka
cukier kryształ1łyżka
czarny pieprz cały¼łyżeczki
jajka kurze1sztuka
kiszona kapusta750gramów
kminek¼łyżeczki
mąka luksusowa pszenna T550300gramów
sól1łyżeczka
woda200mililitrów
ziemniaki600gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 600 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 300 gramów  jajka kurze 1 sztuka  sól 1 łyżeczka  Ziemniaczane kluski - haluszki przepis

Starte ziemniaki mieszamy z mąką, solą, jajkiem i przetarte przez tarkę z grubymi oczkami gotujemy. Szczegółowy rozpis przepisu można znaleźć na naszej stronie pod tytułem " Ziemniaczane kluski - haluszki"

2. 

boczek z Orawy 300 gramów

Boczek kroimy w kostkę, na patelni go podsmażamy.

3. 

cebula 1 sztuka

Skwarki wybieramy do miski. Na pozostałym ze skwarek tłuszczu szklimy cebulę.

4. 

kiszona kapusta 750 gramów  czarny pieprz cały ¼ łyżeczki  kminek ¼ łyżeczki  woda 200 mililitrów

Do cebuli dodajemy przepłukaną i wyciśniętą kiszoną kapustę, którą chwileczkę z cebulą smażymy. Dodajemy pieprz i kminek. Kapustę podlewamy wodą i około 10 minut dusimy.

5. 

cukier kryształ 1 łyżka

Kapustę doprawiamy cukrem.

6. 

Kluski mieszamy z duszoną kapustą i skwarkami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie