swiatwemnie.pl

Marchewkowa ostro kwaśna zupa

     

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Grzyby suszone chińska mieszanka10gramów
Jajka kurze1sztuka
Kostka wołowa20gramów
Marchew250gramów
Ocet4łyżki
Skrobia ziemniaczana3łyżeczki
Suszona papryczka chilig
Tofu wędzone150gramów
Woda1litr
Woda1decylitr

1. 

woda 1 litr  kostka wołowa 20 g  grzyby suszone chińska mieszanka 10 g  marchew 250 g  suszona papryczka chili

W garnku gotujemy wodę, kostki rosołowe (albo rosół) i grzyby. Dodajemy marchewkę pokrojoną na małe kawałki lub na cienkie kółeczka. Papryczkę chili kroimy na drobno i dodajemy do garnka.

2. 

tofu wędzone 150 g  ocet 4 łyżki

Po około 15 minutach gotowania, gdy marchewka będzie miękka, dodajemy wędzone tofu i ocet według smaku.

3. 

skrobia ziemniaczana 3 łyżeczki  woda 1 dl  jajka kurze 1 sztuka

Skrobię mieszamy w misce z małą ilością wody i dodajemy do garnka z zupą. Na koniec, powoli mieszając, wlewamy roztrzepane jajko.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się