swiatwemnie.pl

Marchewkowa ostro kwaśna zupa

    

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

grzyby suszone chińska mieszanka10gramów
jajka kurze1sztuka
kostka wołowa20gramów
marchew250gramów
ocet4łyżki
skrobia ziemniaczana3łyżeczki
suszona papryczka chili-
tofu wędzone150gramów
woda1litr
woda1decylitr

1. 

woda 1 litr  kostka wołowa 20 gramów  grzyby suszone chińska mieszanka 10 gramów  marchew 250 gramów  suszona papryczka chili

W garnku gotujemy wodę, kostki rosołowe (albo rosół) i grzyby. Dodajemy marchewkę pokrojoną na małe kawałki lub na cienkie kółeczka. Papryczkę chili kroimy na drobno i dodajemy do garnka.

2. 

tofu wędzone 150 gramów  ocet 4 łyżki

Po około 15 minutach gotowania, gdy marchewka będzie miękka, dodajemy wędzone tofu i ocet według smaku.

3. 

skrobia ziemniaczana 3 łyżeczki  woda 1 decylitr  jajka kurze 1 sztuka

Skrobię mieszamy w misce z małą ilością wody i dodajemy do garnka z zupą. Na koniec, powoli mieszając, wlewamy roztrzepane jajko.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się