Marchewkowa ostro kwaśna zupa
przepis,fotoprzepis,marchew,tofu wędzone,Zupy jarzynowe,Kuchnia chińska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy jarzynowe
Kuchnia chińska
Kategorie
Zupy jarzynowe Kuchnia chińska Bezglutenowe Bezlaktozowe Kuchnia azjatycka Sezon - Marchewka
Składniki
Składniki
grzyby suszone chińska mieszanka | 10 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kostka wołowa | 20 | gramów | |
marchew | 250 | gramów | |
ocet | 4 | łyżki | |
skrobia ziemniaczana | 3 | łyżeczki | |
suszona papryczka chili | - | ||
tofu wędzone | 150 | gramów | |
woda | 1 | litr | |
woda | 1 | decylitr |
Przepis
1.
woda 1 litr • kostka wołowa 20 gramów • grzyby suszone chińska mieszanka 10 gramów • marchew 250 gramów • suszona papryczka chili
W garnku gotujemy wodę, kostki rosołowe (albo rosół) i grzyby. Dodajemy marchewkę pokrojoną na małe kawałki lub na cienkie kółeczka. Papryczkę chili kroimy na drobno i dodajemy do garnka.
2.
tofu wędzone 150 gramów • ocet 4 łyżki
Po około 15 minutach gotowania, gdy marchewka będzie miękka, dodajemy wędzone tofu i ocet według smaku.
3.
skrobia ziemniaczana 3 łyżeczki • woda 1 decylitr • jajka kurze 1 sztuka
Skrobię mieszamy w misce z małą ilością wody i dodajemy do garnka z zupą. Na koniec, powoli mieszając, wlewamy roztrzepane jajko.
Smacznego!