PRZEPISY

Sos z przecieru pomidorowego

Sos z przecieru pomidorowego

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Sos podajemy z gotowanym i pieczonym mięsem, z mięsnymi kulkami, razem z knedlem, albo z gotowanymi ziemniakami.

przepis,fotoprzepis,przecier pomidorowy,Sosy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cukier kryształ

5

302

łyżek

kcal

liść laurowy

4

??

sztuki

kcal

ocet

3

19

łyżki

kcal

przecier pomidorowy

1000

680

gramów

kcal

skrobia kukurydziana

50

181

gramów

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

woda

½

0

litra

kcal

 

Przepis

1. 

woda ½ litra  sól 2 łyżeczki  cukier kryształ 5 łyżek  ocet 3 łyżki  liść laurowy 4 sztuki  przecier pomidorowy 1000 gramów  skrobia kukurydziana 50 gramów

Do wody dodajemy sól, cukier, ocet, liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia. W przecierze pomidorowym na gładko mieszamy skrobię kukurydzianą i mieszankę wlewamy do wrzącej wody. Gotujemy do zgęstnienia. Według smaku możemy dosolić, ewentualnie zakwasić lub pocukrować.

Do wody dodajemy sól, cukier, ocet, liście...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się