swiatwemnie.pl

Rolada serowa z brokułami

Doskonałe słone ciasto, nadające się nie tylko jako przekąska na imprezę.

 

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Brokuły500gramów
Ciasto francuskie400gramów
Jajka kurze1sztuka
Kminek
Oregano
Owczy ser250gramów
Ser ementaler150gramów
Sól½łyżeczki
Sól
Sól ziołowa

1. 

brokuły 500 g  sól ½ łyżeczki

Brokuły gotujemy 10 minut w słonej wodzie, odcedzamy, ubijamy i odstawiamy do wystudzenia.

2. Nadziewamy

ciasto francuskie 400 g  owczy ser 250 g

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i posypujemy je tartym owczym serem. Brzeg w kierunku którym będziemy roladę zwijać zostawiamy około 8 cm pusty.

Nadziewamy

3. 

Na owczy ser rozkładamy brokuły.

4. 

ser Ementaler 150 g

Trzemy drugi ser i rozsypujemy go po brokułach.

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i roladę solidnie zawijamy.

6. 

sól  kminek  oregano  sól ziołowa

Przekładamy ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i dobrze z wierzchu przebijamy wykałaczką. Całą roladę smarujemy jajkiem, solimy, posypujemy kminkiem i ziołami według smaku. Do smaku zaleca się zastosować sól ziołową.

7. Pieczemy

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170°C 35 minut. Po wystudzeniu kroimy i podajemy.

Pieczemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się