PRZEPISY

Pieczarki z brokułami w ostrygowym sosie

Pieczarki z brokułami w ostrygowym sosie

Smaczne bezmięsne danie pełne dla zdrowia korzystnych substancji.

przepis,fotoprzepis,brokuły,pieczarki,sos ostrygowy,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

brokuły500gramów
oliwa30mililitrów
pieczarki350gramów
przyprawa chili½łyżeczki
sos ostrygowy80mililitrów
sól0
warzywa (marchew, groszek, kukurydza)250gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie warzyw

brokuły 500 gramów  warzywa (marchew, groszek, kukurydza) 250 gramów  sól

Brokuła myjemy i 10 minut parzymy na parze do miękkości. Groszek, marchewkę i kukurydzę 8 minut gotujemy w słonej wodzie.

2. Przygotowanie pieczarek

pieczarki 350 gramów  oliwa 30 mililitrów

Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i pieczarki na nim szybko smażymy.

3. 

przyprawa chili ½ łyżeczki

Do pieczarek dodajemy pieprz, możemy je troszkę podlać wywarem z brokuła i 5 minut je dusimy.

4. Dodajemy warzywa

sos ostrygowy 80 mililitrów  sól

Do pieczarek dodajemy marchewkę, groszek, kukurydzę i na drobno pokrojonego ugotowanego brokuła. Wszystko razem mieszamy, dodajemy ostrygowy sos i według potrzeby solimy.

5. Podajemy

Podajemy z długoziarnistym ryżem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie