swiatwemnie.pl

Makowo jabłkowy strudel na blasze

    

Ciasto ze wszystkim co zawiera ulubiony strudel. Ciasto jest przygotowane w prosty sposób z ciasta francuskiego bez zawijania.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ150gramów
cukier puder50gramów
jabłka700gramów
kasza manna100gramów
mak mielony150gramów
masło50gramów
skrobia kukurydziana50gramów

1. 

jabłka 700 gramów

Jabłka obieramy i na grubo trzemy.

2. 

mak mielony 150 gramów  cukier kryształ 150 gramów

Wsypujemy mak i cukier. Mieszamy.

3. 

skrobia kukurydziana 50 gramów

Wsypujemy skrobię kukurydzianą i mieszamy.

4. 

ciasto francuskie 275 gramów

Zawinięte ciasto rozwijamy i kładziemy na blachę razem z papierem, w który było zawinięte.

5. 

Jabłkowo-makową masę rozkładamy na cieście.

6. 

kasza manna 100 gramów  cukier puder 50 gramów  masło 50 gramów

W misce wyrabiamy kruche ciasto z mąki, cukru i masła.

7. 

Posypką posypujemy ciasto. Pieczemy w 200°C 35 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się