swiatwemnie.pl

Ciasto porowe z serem

    

Szybki i prosty przepis na słone ciasto. Wspaniały pomysł na smaczny przysmak podczas letnich dni na łonie natury lub kolację ze znajomymi, gdy za oknem siarczysty mróz.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

por 500 gramów  pieprz biały mielony  oliwa 2 pl

Dwa pory średniej wielkości kroimy w krążki i wrzucamy na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażymy przez około 10 minut dopóki nie zmiękną. Dodajemy szczyptę białego pieprzu.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 3 decylitry  mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  ser Ementaler 150 gramów  ser Feta 150 gramów  proszek do pieczenia

W misce mieszamy jajka, mleko, mąkę i koper do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy starty ementaler i pokrojony w drobne kostki ser feta. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i usmażony por.

3. 

Masę wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się