Smażony brokuł

Lekko wysmażony brokuł.
przepis,fotoprzepis,brokuły,jajka kurze,Dania wegetariańskie,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
| brokuły | 0 ?? | kcal | |
| bułka tarta | 0 ?? | kcal | |
| jajka kurze | 0 ?? | kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
| olej do frytek | 0 ?? | kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie brokuła
Brokuła rozbieramy na różyczki, solimy i na parze gotujemy prawie do miękkości.

2. Panierowanie brokuła
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze • bułka tarta
Pojedyncze różyczki brokuła moczymy najszerszą częścią w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.

3. Smażenie
Brokuła smażymy na rozgrzanym oleju, krótko i tylko tą część, która jest panierowana.

4. Podajemy
Podajemy z ziemniakami, lekkim sosem tatarskim lub jogurtowym dresingiem.

Smacznego!

















