swiatwemnie.pl

Pikantna wątróbka z kurczaka w śmietanowym sosie

Podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką z ogórka. Dobrym dodatkiem jest też ryż.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula200gramów
Mielona czerwona papryka2łyżeczki
Mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t7502łyżeczki
Oliwa20mililitrów
Papryczka pepperoni3sztuki
Sól1łyżeczka
Słodka śmietana do gotowania200mililitrów
Woda2decylitry
Wątróbka z kurczaka500gramów

1. 

wątróbka z kurczaka 500 g

Wątróbkę z kurczaka myjemy i usuwamy z nich ewentualne grubsze części (błony wątrobiane).

2. 

cebula 200 g  oliwa 20 ml  papryczka pepperoni 3 sztuki

Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy papryczkę pepperoni i chwilkę smażymy.

3. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Do cebuli dodajemy odsączoną z wody wątróbkę. Smażymy ją z każdej strony i dodajemy mieloną czerwoną paprykę.

4. 

woda 2 dl

Podlewamy wodą i 10 minut dusimy pod pokrywką.

5. 

mleko półtłuste 1,5% 100 ml  słodka śmietana do gotowania 200 ml  mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżeczki  sól 1 łyżeczka

W mleku mieszamy śmietanę i mąkę. Zasmażkę dolewamy do wątróbki i często mieszając zagotowujemy. Na koniec dodajemy sól i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się