swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka w sosie z boczniaków

Piersi z kurczaka w sosie z boczniaków zachwycą nawet tych najbardziej wymagających gości.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Piersi z kurczaka smażymy

piersi z kurczaka 350 g  sól  przyprawa do grilla  oliwa 3 łyżki

Na większej patelni rozgrzewamy oliwę, piersi z kurczaka myjemy, solimy, przyprawiamy, na oleju je lekko na złoty kolor i z każdej strony usmażymy.

Piersi z kurczaka smażymy

2. Kroimy cebulkę i boczniak

zielona cebulka 1 sztuka  boczniak ostrygowaty 400 g

Zanim mięso naciągnie, nakroimy sobie cebulkę na kółeczka i boczniak na cienkie plasterki.

Kroimy cebulkę i boczniak

3. Smażymy

Mięso z patelni wyciągamy, odkładamy je na talerz. Na patelnię równomiernie wsypujemy pokrojoną cebulkę i boczniak. Smażymy 3 - 4 minuty, aż boczniak i cebulka zmiękną.

Smażymy

4. Dusimy

słodka śmietana do gotowania 250 ml  sól

Na patelnię dajemy piersi z kurczaka, wszystko razem dusimy 3 minuty. Po trzech minutach zawartość patelni zalewamy śmietaną do gotowania. Jeśli sos wydaje nam się zbyt rzadki, możemy go zagęścić 1 łyżką mąki. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.

Dusimy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się