PRZEPISY

Piersi z kurczaka w sosie z boczniaków

Piersi z kurczaka w sosie z boczniaków

Piersi z kurczaka w sosie z boczniaków zachwycą nawet tych najbardziej wymagających gości.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczniak ostrygowaty,słodka śmietana do gotowania,Kurczak,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty400gramów
oliwa3łyżki
piersi z kurczaka350gramów
przyprawa do grilla-
sól0
słodka śmietana do gotowania250mililitrów
zielona cebulka1sztuka

 

Przepis

1. Piersi z kurczaka smażymy

piersi z kurczaka 350 gramów  sól  przyprawa do grilla  oliwa 3 łyżki

Na większej patelni rozgrzewamy oliwę, piersi z kurczaka myjemy, solimy, przyprawiamy, na oleju je lekko na złoty kolor i z każdej strony usmażymy.

2. Kroimy cebulkę i boczniak

zielona cebulka 1 sztuka  boczniak ostrygowaty 400 gramów

Zanim mięso naciągnie, nakroimy sobie cebulkę na kółeczka i boczniak na cienkie plasterki.

3. Smażymy

Mięso z patelni wyciągamy, odkładamy je na talerz. Na patelnię równomiernie wsypujemy pokrojoną cebulkę i boczniak. Smażymy 3 - 4 minuty, aż boczniak i cebulka zmiękną.

4. Dusimy

słodka śmietana do gotowania 250 mililitrów  sól

Na patelnię dajemy piersi z kurczaka, wszystko razem dusimy 3 minuty. Po trzech minutach zawartość patelni zalewamy śmietaną do gotowania. Jeśli sos wydaje nam się zbyt rzadki, możemy go zagęścić 1 łyżką mąki. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie