PRZEPISY

Smażone wątróbki z kurczaka

Smażone wątróbki z kurczaka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Znana, dobra, smaczna, słona i kaloryczna smakowitość :) Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim, dzięki czemu jeszcze więcej przytyjemy :) Lub w zdrowszej alternatywie polecamy podawać z duszonymi warzywami.

przepis,fotoprzepis,wątróbka z kurczaka,mąka chlebowa pszenna T750,jajka kurze,bułka tarta,Kurczak,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bułka tarta

0

??

kcal

cebula

150

66

gramów

kcal

cukinia

500

90

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

marchew

200

90

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

olej rzepakowy

0

??

kcal

oliwa

2

264

łyżki

kcal

pomidory

300

75

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

wątróbka z kurczaka

600

720

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

wątróbka z kurczaka 600 gramów

Świeże wątróbki drobiowe myjemy i usuwamy z nich ewentualne błony. (Zamrożoną wątróbkę z kurczaka zostawiamy do rozmrożenia a następnie myjemy).

Świeże wątróbki drobiowe myjemy i usuwamy z...

2. 

mąka chlebowa pszenna T750

Każdą wątróbkę obtaczamy w mące,...

Każdą wątróbkę obtaczamy w mące,......

3. 

jajka kurze 2 sztuki

...roztrzepanych jajkach,...

...roztrzepanych jajkach,......

4. 

bułka tarta

...i w bułce tartej. Podczas obtaczania w bułce tartej delikatnie je formujemy na kształt placka.

...i w bułce tartej. Podczas obtaczania w bułce...

5. 

Wątróbki możemy na godzinę wsadzić do lodówki. Będą bardziej zwarte.

Wątróbki możemy na godzinę wsadzić do...

6. 

olej rzepakowy  sól

Stężałe kawałki wątróbek smażymy na gorącym oleju. Po włożeniu do oleju każdą wątróbkę lekko solimy, krótko smażymy (1,5 - 2 minuty), obracamy i z drugiej strony smażymy na złoty kolor. Usmażone układamy na papierowy ręczniczek kuchenny aby odpłynął nadmiar tłuszczu. Konsumujemy gdy już nie są gorące.

Stężałe kawałki wątróbek smażymy na...

7. Duszone warzywa

cebula 150 gramów  oliwa 2 łyżki  marchew 200 gramów  cukinia 500 gramów  sól 1 łyżeczka  pomidory 300 gramów

Obieramy cebulę, kroimy i lekko smażymy na oleju. Dodajemy obraną i pokrojoną na kółeczka marchewkę. Przez 10 minut smażymy marchewkę, ciągle mieszając. Dodajemy umytą, pokrojoną cukinię, solimy i razem z marchewką dusimy pod pokrywką około 10 minut. Mieszamy. Pomidory zalewamy gorącą wodą, studzimy i obieramy. Kroimy i dodajemy do warzyw, krótko razem dusimy.

Obieramy cebulę, kroimy i lekko smażymy na...

8. 

Ciepłe warzywa podajemy ze stygnącymi wątróbkami.

Ciepłe warzywa podajemy ze stygnącymi...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się