Wątróbka z kurczaka z grzybami

Instrukcja na przygotowanie doskonałych i delikatnych wątróbek z kurczaka na cebulce z grzybami shiitake. Nie ma problemu by użyć i inne grzyby, według smaku. Jako dodatek doskonale nadaje się ziemniaczane puree albo ryż.
przepis,fotoprzepis,grzyby shiitake,wątróbka z kurczaka,Kurczak,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Kurczak
Składniki
Składniki
cebula | 125 55 | gramów kcal | |
grzyby shiitake | 125 43 | gramów kcal | |
kminek mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
olej rzepakowy | 4 540 | łyżki kcal | |
pieprz biały mielony | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
wątróbka z kurczaka | 500 600 | gramów kcal |
Przepis


3.
wątróbka z kurczaka 500 gramów
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z większych błon i kroimy na większe kawałki.

4.
pieprz biały mielony ¼ łyżeczki • kminek mielony ¼ łyżeczki
Wątróbki dodajemy do patelni i razem smażymy często mieszając przez około 20 minut. Według pożądanego stopnia wysmażenia...

5.
Wątróbkę solimy aż podczas serwowania. W innym wypadku mogłyby puścić dużo wody i stwardnieć.

Smacznego!