Wątróbka z kurczaka z grzybami
Instrukcja na przygotowanie doskonałych i delikatnych wątróbek z kurczaka na cebulce z grzybami shiitake. Nie ma problemu by użyć i inne grzyby, według smaku. Jako dodatek doskonale nadaje się ziemniaczane puree albo ryż.
przepis,fotoprzepis,grzyby shiitake,wątróbka z kurczaka,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
cebula | 125 | gramów | |
grzyby shiitake | 125 | gramów | |
kminek mielony | ¼ | łyżeczki | |
olej rzepakowy | 4 | łyżki | |
pieprz biały mielony | ¼ | łyżeczki | |
sól | - | ||
wątróbka z kurczaka | 500 | gramów |
Przepis
3.
wątróbka z kurczaka 500 gramów
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z większych błon i kroimy na większe kawałki.
4.
pieprz biały mielony ¼ łyżeczki • kminek mielony ¼ łyżeczki
Wątróbki dodajemy do patelni i razem smażymy często mieszając przez około 20 minut. Według pożądanego stopnia wysmażenia...
5.
Wątróbkę solimy aż podczas serwowania. W innym wypadku mogłyby puścić dużo wody i stwardnieć.
Smacznego!