swiatwemnie.pl

Wątróbka z kurczaka z grzybami

    

Instrukcja na przygotowanie doskonałych i delikatnych wątróbek z kurczaka na cebulce z grzybami shiitake. Nie ma problemu by użyć i inne grzyby, według smaku. Jako dodatek doskonale nadaje się ziemniaczane puree albo ryż.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula125gramów
grzyby shiitake125gramów
kminek mielony¼łyżeczki
olej rzepakowy4łyżki
pieprz biały mielony¼łyżeczki
sól-
wątróbka z kurczaka500gramów

1. 

cebula 125 gramów  grzyby shiitake 125 gramów

Cebulę i grzyby oczyszczamy i kroimy.

2. 

olej rzepakowy 4 łyżki

Cebulę z grzybami smażymy na oleju na złoty kolor.

3. 

wątróbka z kurczaka 500 gramów

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z większych błon i kroimy na większe kawałki.

4. 

pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  kminek mielony ¼ łyżeczki

Wątróbki dodajemy do patelni i razem smażymy często mieszając przez około 20 minut. Według pożądanego stopnia wysmażenia...

5. 

sól

Wątróbkę solimy aż podczas serwowania. W innym wypadku mogłyby puścić dużo wody i stwardnieć.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się