PRZEPISY

Szaszłyki z mielonego mięsa

Szaszłyki z mielonego mięsa

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Pieczone szaszłyki serwujemy z dodatkami z ziemniaków. Dobre są też do dodatków na gęsto z roślin strączkowych i z sosami.

przepis,fotoprzepis,cebula,jajka kurze,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

białe pieczywo

2

??

sztuki

kcal

cebula

120

53

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

100

48

mililitrów

kcal

papryka kolorowa

2

??

sztuki

kcal

sól

0

??

kcal

wieprzowe mięso mielone

500

1300

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

białe pieczywo 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

Pieczywo kroimy, zalewamy mlekiem i na chwilkę odstawiamy. Potem je mieszamy i rozkruszamy.

Pieczywo kroimy, zalewamy mlekiem i na chwilkę...

2. 

cebula 120 gramów  jajka kurze 3 sztuki  wieprzowe mięso mielone 500 gramów  sól  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i dodajemy razem z mielonym mięsem, jajkami, solą i pieprzem do pieczywa. Masę dobrze rękami mieszamy, aby się wszystkie składniki dobrze wymieszały.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i dodajemy...

3. 

papryka kolorowa 2 sztuki

Kolorowe papryki oczyszczamy, myjemy i kroimy na kostki. Z mięsnej masy formujemy kuleczki, które nabijamy na przemian z papryką na patyczki do szaszłyków.

Kolorowe papryki oczyszczamy, myjemy i kroimy na...

4. 

Szaszłyki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i w rozgrzanym piekarniku pieczemy w 180°C przez około 30 do 40 minut. Podczas pierwszych 10 minut pieczenia możemy je przykryć folią aluminiową, potem folię usuwamy i dopiekamy.

Szaszłyki układamy na blachę wyłożoną...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się