PRZEPISY

Mięsno hermelinowe kuleczki na patyczku

Mięsno hermelinowe kuleczki na patyczku

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Podajemy z pieczywem i świeżymi warzywami.

przepis,fotoprzepis,ser hermelin,wieprzowe mięso mielone,boczek przerośnięty,Wieprzowina,Przepisy na letnie grillowanie

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka

2

??

sztuki

kcal

boczek przerośnięty

200

1280

gramów

kcal

bułka tarta

50

187

gramów

kcal

cebula

50

22

gramów

kcal

cebula

0

??

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

mleko półtłuste 1,5%

150

72

mililitrów

kcal

papryka kolorowa

0

??

kcal

przyprawa do grilla

½

7

łyżeczki

kcal

ser hermelin

250

828

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

wieprzowe mięso mielone

500

1300

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

biała podłużna bułka 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów

Bułkę kroimy i zalewamy mlekiem.

Bułkę kroimy i zalewamy mlekiem....

2. 

ser hermelin 250 gramów

Hermeliny kroimy na małe kostki.

Hermeliny kroimy na małe kostki....

3. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  sól 1 łyżeczka  przyprawa do grilla ½ łyżeczki  cebula 50 gramów  jajka kurze 1 sztuka  bułka tarta 50 gramów

Do bułek dodajemy mielone mięso, sól, przyprawę do grilla, na drobno pokrojoną cebulę i jajko. Masę dobrze mieszamy. Według potrzeby zagęszczamy bułką tartą.

Do bułek dodajemy mielone mięso, sól,...

4. 

boczek przerośnięty 200 gramów  cebula  papryka kolorowa

Boczek kroimy na szersze paseczki. Paprykę oczyszczamy i kroimy na kostki. Cebulę obieramy, przekrawamy na ćwiartki i rozdzielamy.

Boczek kroimy na szersze paseczki. Paprykę...

5. 

Do mięsa dodajemy pokrojony hermelin i z masy formujemy kuleczki. Te nabijamy na przemian z boczkiem, papryką i cebulą na patyczki do szaszłyków.

Do mięsa dodajemy pokrojony hermelin i z masy...

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 30-40 minut. Tak przygotowane szaszłyki możemy też grillować. Ale nie kładziemy ich bezpośrednio na grill tylko używamy tackę albo folię aluminiową - ser się częściowo roztapia.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się