PRZEPISY

Mięsno hermelinowe kuleczki na patyczku

Mięsno hermelinowe kuleczki na patyczku

Podajemy z pieczywem i świeżymi warzywami.

przepis,fotoprzepis,ser hermelin,wieprzowe mięso mielone,boczek przerośnięty,Wieprzowina,Przepisy na letnie grillowanie

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka2sztuki
boczek przerośnięty200gramów
bułka tarta50gramów
cebula50gramów
cebula-
jajka kurze1sztuka
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
papryka kolorowa-
przyprawa do grilla½łyżeczki
ser hermelin250gramów
sól1łyżeczka
wieprzowe mięso mielone500gramów

 

Przepis

1. 

biała podłużna bułka 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów

Bułkę kroimy i zalewamy mlekiem.

2. 

ser hermelin 250 gramów

Hermeliny kroimy na małe kostki.

3. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  sól 1 łyżeczka  przyprawa do grilla ½ łyżeczki  cebula 50 gramów  jajka kurze 1 sztuka  bułka tarta 50 gramów

Do bułek dodajemy mielone mięso, sól, przyprawę do grilla, na drobno pokrojoną cebulę i jajko. Masę dobrze mieszamy. Według potrzeby zagęszczamy bułką tartą.

4. 

boczek przerośnięty 200 gramów  cebula  papryka kolorowa

Boczek kroimy na szersze paseczki. Paprykę oczyszczamy i kroimy na kostki. Cebulę obieramy, przekrawamy na ćwiartki i rozdzielamy.

5. 

Do mięsa dodajemy pokrojony hermelin i z masy formujemy kuleczki. Te nabijamy na przemian z boczkiem, papryką i cebulą na patyczki do szaszłyków.

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 30-40 minut. Tak przygotowane szaszłyki możemy też grillować. Ale nie kładziemy ich bezpośrednio na grill tylko używamy tackę albo folię aluminiową - ser się częściowo roztapia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie