PRZEPISY

Pieczeń na blasze

Pieczeń na blasze

Delikatna pieczeń upieczona na blasze. Podajemy z ziemniaczanym puree.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,cebula,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka3sztuki
cebula100gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek4ząbki
jajka kurze3sztuki
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
olej słonecznikowy2łyżki
sól2łyżeczki
wieprzowe mięso mielone800gramów

 

Przepis

1. 

biała podłużna bułka 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki  cebula 100 gramów

Bułki kroimy, wkładamy do miski i zalewamy mlekiem. Dodajemy jajka i na drobno pokrojoną cebulę. Mieszamy.

2. 

wieprzowe mięso mielone 800 gramów  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  czosnek 4 ząbki

Potem dodajemy mielone mięso, sól, pieprz i przeciśnięty czosnek.

3. 

Masę jak najdrobniej miksujemy blenderem.

4. 

olej słonecznikowy 2 łyżki

Mniejszą blachę smarujemy olejem i masę równomiernie na niej rozsmarowujemy.

5. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na średnim stopniu przykryte folią aluminiową 30 minut.

6. 

Potem pieczeń odkrywamy i kolejne 30 minut dopiekamy.

7. 

Na ostatnie 10 minut zwiększamy temperaturę na maximum i zapiekamy po wierzchu na chrupiąco.

8. 

Pieczeń wyciągamy z blachy i kroimy. Możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się