swiatwemnie.pl

Panga na imbirze z chińskim makaronem

    

W prosty sposób przygotowana ryba o imbirowym pomarańczowym smaku.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

cebula80gramów
korzeń imbiru40gramów
makaron - Chiński makaron naturalny250gramów
masło10gramów
mrożona panga1000gramów
oliwa2łyżki
pomarańcz-
sól1łyżeczka

1. Przygotowanie ryby

mrożona panga 1000 gramów

Mrożoną pangę rozmrażamy, potem ją opłukujemy pod zimną bieżącą wodą i delikatnie osuszamy papierowym ręczniczkiem. Kroimy na około 3 cm szerokie fileciki.

Przygotowanie ryby

2. Przygotowanie korzenia imbiru

korzeń imbiru 40 gramów

Świeży korzeń imbiru obieramy i trzemy na drobno.

Przygotowanie korzenia imbiru

3. Cebulowa podstawa

oliwa 2 łyżki  cebula 80 gramów

W woku na oleju smażymy cebulę pokrojoną na kółeczka.

Cebulowa podstawa

4. 

pomarańcz  sól 1 łyżeczka

Dodajemy pangę, starty imbir, sok z pomarańczy i sól. Dusimy pod pokrywką często mieszając 15 minut.

5. Chiński makaron

makaron - Chiński makaron naturalny 250 gramów  masło 10 gramów

Chiński makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do niego masło.

Chiński makaron

6. Serwujemy

Podajemy ciepłe.

Serwujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się