Panga na imbirze z chińskim makaronem

W prosty sposób przygotowana ryba o imbirowym pomarańczowym smaku.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,makaron - Chiński makaron naturalny,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Składniki
Składniki
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
korzeń imbiru | 40 12 | gramów kcal | |
makaron - Chiński makaron naturalny | 250 910 | gramów kcal | |
masło | 10 74 | gramów kcal | |
mrożona panga | 1000 800 | gramów kcal | |
oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
pomarańcz | 0 ?? | kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis
1. Przygotowanie ryby
mrożona panga 1000 gramów
Mrożoną pangę rozmrażamy, potem ją opłukujemy pod zimną bieżącą wodą i delikatnie osuszamy papierowym ręczniczkiem. Kroimy na około 3 cm szerokie fileciki.

2. Przygotowanie korzenia imbiru
korzeń imbiru 40 gramów
Świeży korzeń imbiru obieramy i trzemy na drobno.

3. Cebulowa podstawa
oliwa 2 łyżki • cebula 80 gramów
W woku na oleju smażymy cebulę pokrojoną na kółeczka.

4.
Dodajemy pangę, starty imbir, sok z pomarańczy i sól. Dusimy pod pokrywką często mieszając 15 minut.

5. Chiński makaron
makaron - Chiński makaron naturalny 250 gramów • masło 10 gramów
Chiński makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do niego masło.

6. Serwujemy
Podajemy ciepłe.

Smacznego!