PRZEPISY

Panga na imbirze z chińskim makaronem

Panga na imbirze z chińskim makaronem

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

W prosty sposób przygotowana ryba o imbirowym pomarańczowym smaku.

przepis,fotoprzepis,mrożona panga,makaron - Chiński makaron naturalny,Ryby

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ryby  

Składniki

Składniki

cebula

80

36

gramów

kcal

korzeń imbiru

40

12

gramów

kcal

makaron - Chiński makaron naturalny

250

910

gramów

kcal

masło

10

74

gramów

kcal

mrożona panga

1000

800

gramów

kcal

oliwa

2

264

łyżki

kcal

pomarańcz

0

??

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ryby

mrożona panga 1000 gramów

Mrożoną pangę rozmrażamy, potem ją opłukujemy pod zimną bieżącą wodą i delikatnie osuszamy papierowym ręczniczkiem. Kroimy na około 3 cm szerokie fileciki.

Mrożoną pangę rozmrażamy, potem ją...

2. Przygotowanie korzenia imbiru

korzeń imbiru 40 gramów

Świeży korzeń imbiru obieramy i trzemy na drobno.

Świeży korzeń imbiru obieramy i trzemy na...

3. Cebulowa podstawa

oliwa 2 łyżki  cebula 80 gramów

W woku na oleju smażymy cebulę pokrojoną na kółeczka.

W woku na oleju smażymy cebulę pokrojoną na...

4. 

pomarańcz  sól 1 łyżeczka

Dodajemy pangę, starty imbir, sok z pomarańczy i sól. Dusimy pod pokrywką często mieszając 15 minut.

Dodajemy pangę, starty imbir, sok z pomarańczy i...

5. Chiński makaron

makaron - Chiński makaron naturalny 250 gramów  masło 10 gramów

Chiński makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do niego masło.

Chiński makaron gotujemy w osolonej wodzie,...

6. Serwujemy

Podajemy ciepłe.

Podajemy ciepłe....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się