swiatwemnie.pl

Filety rybne pod serową pierzynką

    

Smaczna lekka kolacja.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

biała podłużna bułka120gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
filety rybne400gramów
jajka kurze3sztuki
masło50gramów
mleko półtłuste 1,5%50mililitrów
nać pietruszki25gramów
ser Ementaler100gramów
serek wiejski150gramów
sól-
sól½łyżeczki

1. 

filety rybne 400 gramów  sól  masło 50 gramów

Filety rozmrażamy, solimy i układamy w brytffanie w której wcześniej na dnie poukładaliśmy pokrojone masło.

2. 

biała podłużna bułka 120 gramów  mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki  serek wiejski 150 gramów  nać pietruszki 25 gramów  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Białą podłużną bułkę kroimy i zalewamy mlekiem. Dodajemy jajka, świeży ser, nakrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy i odkładamy na 10 minut.

3. 

ser Ementaler 100 gramów

Do nadzienia dodajemy na grubo starty twardy ser i dobrze mieszamy.

4. 

Nadzienie warstwujemy na kształt kopczyków na filetach.

5. 

Brytfannę zamykamy i w rozgrzanym piekarniku w 200°C pieczemy 35-40 minut.

6. 

Według kopczyków rozkrawamy na porcje. Podajemy ze świeżymi warzywami, ewentualnie z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się