swiatwemnie.pl

Filety rybne pod serową pierzynką

Smaczna lekka kolacja.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Biała podłużna bułka120gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Filety rybne400gramów
Jajka kurze3sztuki
Masło50gramów
Mleko półtłuste 1,5%50mililitrów
Nać pietruszki25gramów
Ser ementaler100gramów
Serek wiejski150gramów
Sól
Sól½łyżeczki

1. 

filety rybne 400 g  sól  masło 50 g

Filety rozmrażamy, solimy i układamy w brytffanie w której wcześniej na dnie poukładaliśmy pokrojone masło.

2. 

biała podłużna bułka 120 g  mleko półtłuste 1,5% 50 ml  jajka kurze 3 sztuki  serek wiejski 150 g  nać pietruszki 25 g  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Białą podłużną bułkę kroimy i zalewamy mlekiem. Dodajemy jajka, świeży ser, nakrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy i odkładamy na 10 minut.

3. 

ser Ementaler 100 g

Do nadzienia dodajemy na grubo starty twardy ser i dobrze mieszamy.

4. 

Nadzienie warstwujemy na kształt kopczyków na filetach.

5. 

Brytfannę zamykamy i w rozgrzanym piekarniku w 200°C pieczemy 35-40 minut.

6. 

Według kopczyków rozkrawamy na porcje. Podajemy ze świeżymi warzywami, ewentualnie z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się