Filety rybne pod serową pierzynką

Smaczna lekka kolacja.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,serek wiejski,ser Ementaler,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Składniki
Składniki
biała podłużna bułka | 120 345 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
filety rybne | 400 340 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 50 24 | mililitrów kcal | |
nać pietruszki | 25 11 | gramów kcal | |
ser Ementaler | 100 384 | gramów kcal | |
serek wiejski | 150 227 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
filety rybne 400 gramów • sól • masło 50 gramów
Filety rozmrażamy, solimy i układamy w brytffanie w której wcześniej na dnie poukładaliśmy pokrojone masło.

2.
biała podłużna bułka 120 gramów • mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów • jajka kurze 3 sztuki • serek wiejski 150 gramów • nać pietruszki 25 gramów • sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Białą podłużną bułkę kroimy i zalewamy mlekiem. Dodajemy jajka, świeży ser, nakrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy i odkładamy na 10 minut.


4.
Nadzienie warstwujemy na kształt kopczyków na filetach.

5.
Brytfannę zamykamy i w rozgrzanym piekarniku w 200°C pieczemy 35-40 minut.

6.
Według kopczyków rozkrawamy na porcje. Podajemy ze świeżymi warzywami, ewentualnie z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego!