PRZEPISY

Filety rybne pod serową pierzynką

Filety rybne pod serową pierzynką

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Smaczna lekka kolacja.

przepis,fotoprzepis,filety rybne,serek wiejski,ser Ementaler,Ryby

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ryby  

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka

120

345

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

filety rybne

400

340

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

50

24

mililitrów

kcal

nać pietruszki

25

11

gramów

kcal

ser Ementaler

100

384

gramów

kcal

serek wiejski

150

227

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

filety rybne 400 gramów  sól  masło 50 gramów

Filety rozmrażamy, solimy i układamy w brytffanie w której wcześniej na dnie poukładaliśmy pokrojone masło.

Filety rozmrażamy, solimy i układamy w...

2. 

biała podłużna bułka 120 gramów  mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki  serek wiejski 150 gramów  nać pietruszki 25 gramów  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Białą podłużną bułkę kroimy i zalewamy mlekiem. Dodajemy jajka, świeży ser, nakrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy i odkładamy na 10 minut.

Białą podłużną bułkę kroimy i zalewamy...

3. 

ser Ementaler 100 gramów

Do nadzienia dodajemy na grubo starty twardy ser i dobrze mieszamy.

Do nadzienia dodajemy na grubo starty twardy ser i...

4. 

Nadzienie warstwujemy na kształt kopczyków na filetach.

Nadzienie warstwujemy na kształt kopczyków na...

5. 

Brytfannę zamykamy i w rozgrzanym piekarniku w 200°C pieczemy 35-40 minut.

Brytfannę zamykamy i w rozgrzanym piekarniku w...

6. 

Według kopczyków rozkrawamy na porcje. Podajemy ze świeżymi warzywami, ewentualnie z gotowanymi ziemniakami.

Według kopczyków rozkrawamy na porcje. Podajemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się