swiatwemnie.pl

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

     

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

Filet z łososia250gramów
Majeranek1łyżka
Mielona czerwona paprykag
Musztarda dijon1łyżka
Oliwa2łyżki
Oregano1łyżka
Sok z cytryny2łyżeczki
Sólg

1. 

oliwa 1 łyżka  musztarda dijon 1 łyżka  sok z cytryny 2 łyżeczki

W mniejszej misce oliwę łączymy z musztardą i sokiem z cytryny.

2. 

majeranek 1 łyżka  oregano 1 łyżka  mielona czerwona papryka  sól

W drugiej mniejszej misce mieszamy suszony majeranek z oregano, szczyptą czerwonej papryki i soli.

3. 

filet z łososia 250 g  oliwa 1 łyżka

Filety z łososia (jeśli mają skórę, nie należy jej usuwać) moczymy w masie musztardowej i obtaczamy w ziołach. Na patelni rozgrzewamy olej, łososia kładziemy na oleju na stronie na której ma skórę. Przykrywamy i dusimy. Po chwili odkrywamy, łososia smażymy ze wszystkich stron.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się