Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.
przepis,fotoprzepis,musztarda dijon,majeranek,oregano,mielona czerwona papryka,filet z łososia,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
filet z łososia | 250 505 | gramów kcal | |
majeranek | 1 18 | łyżka kcal | |
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
musztarda dijon | 1 36 | łyżka kcal | |
oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
oregano | 1 40 | łyżka kcal | |
sok z cytryny | 2 3 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
oliwa 1 łyżka • musztarda dijon 1 łyżka • sok z cytryny 2 łyżeczki
W mniejszej misce oliwę łączymy z musztardą i sokiem z cytryny.

2.
majeranek 1 łyżka • oregano 1 łyżka • mielona czerwona papryka • sól
W drugiej mniejszej misce mieszamy suszony majeranek z oregano, szczyptą czerwonej papryki i soli.

3.
filet z łososia 250 gramów • oliwa 1 łyżka
Filety z łososia (jeśli mają skórę, nie należy jej usuwać) moczymy w masie musztardowej i obtaczamy w ziołach. Na patelni rozgrzewamy olej, łososia kładziemy na oleju na stronie na której ma skórę. Przykrywamy i dusimy. Po chwili odkrywamy, łososia smażymy ze wszystkich stron.

Smacznego!