swiatwemnie.pl

Miodowo-imbirowe udka z kurczaka

    

Smaczne soczyste udka z kurczaka podajemy z duszoną kapustą i knedlem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

 

imbir mielony1łyżeczka
korzeń imbiru20gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
miód1.5łyżki
pieprz biały mielony1łyżeczka
sól2łyżeczki
woda150mililitrów
ćwiartki z kurczaka4sztuki

1. 

ćwiartki z kurczaka 4 sztuki  sól 2 łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  imbir mielony 1 łyżeczka  pieprz biały mielony 1 łyżeczka  miód 1.5 łyżki  korzeń imbiru 20 gramów  woda 150 mililitrów

Ćwiartki z kurczaka myjemy i solimy z obydwóch stron. Tez z obydwóch stron posypujemy je czerwoną mieloną papryką, mielonym imbirem i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch polewamy miodem i na udka układamy plasterki obranego świeżego imbiru. Podlewamy wodą. Pieczemy przykryte w średniej temperaturze przez około godzinę od czasu gdy wodą w naczyniu żaroodpornym zacznie wrzeć. Potem miękkie mięso odkrywamy i jeszcze krótko zapiekamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się