swiatwemnie.pl

ActiFry piersi z kurczaka w imbirowej marynacie

    

ActiFry przepis na przygotowanie soczystych grillowanych piersi z kurczaka w pikantnej imbirowej marynacie.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

 

czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek2szczypty
imbir mielony½łyżeczki
jajka kurze1sztuka
ketchup1łyżka
kminek mielony¼łyżeczki
olej słonecznikowy2łyżki
piersi z kurczaka500gramów
sok z cytryny1łyżka
sos sojowy1łyżka
sól1łyżeczka

1. Marynata

czosnek 2 szczypty  jajka kurze 1 sztuka  ketchup 1 łyżka  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  olej słonecznikowy 2 łyżki  kminek mielony ¼ łyżeczki  sok z cytryny 1 łyżka  sos sojowy 1 łyżka  imbir mielony ½ łyżeczki

Do przeciśniętego czosnku dodajemy jajko, keczup, sól, przyprawę warzywną (wegeta), pieprz, olej, kminek, sok z cytryny, sos sojowy i mielony imbir.

Marynata

2. 

piersi z kurczaka 500 gramów

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kotlety o grubości około 1 cm.

3. 

Mięso drobiowe wkładamy do marynaty i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.

4. Wierzchnia część - płyta

Zamarynowane drobiowe kawałki układamy na wierzchniej części - płycie grilla Acifry.

Wierzchnia część - płyta

5. Grillowanie

Actifry włączamy i nastawiamy 2x wciskając guzik 2w1 program KURCZAK i grillujemy 12 minut.

Grillowanie

6. 

Podajemy z warzywną sałatką.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się