swiatwemnie.pl

Udka z kurczaka na cebuli z cukinią

    

Lekki dietetyczny obiad.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

 

 

cebula300gramów
cukinia700gramów
mielona czerwona papryka-
oliwa25mililitrów
przyprawa do grilla1łyżeczka
sól-
woda100mililitrów
ćwiartki z kurczaka700gramów

1. 

ćwiartki z kurczaka 700 gramów  sól  mielona czerwona papryka  oliwa 25 mililitrów  woda 100 mililitrów

Udka z kurczaka myjemy, solimy, posypujemy papryką i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy olejem i wodą.

2. 

cebula 300 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na kółeczka. Warstwujemy ją na udkach. Naczynie przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 200 °C 40 minut.

3. 

cukinia 700 gramów  przyprawa do grilla 1 łyżeczka

Cukinię myjemy, odkrawamy końce i kroimy na kółeczka. Udka z kurczaka wyciągamy, odkrywamy i warstwujemy na nie cukinię. Posypujemy przyprawą do grilla, ponownie naczynie przykrywamy i zapiekamy jeszcze 10 minut.

4. 

Naczynie odkrywamy, udka ze spodu przekładamy na wierzch i nie przykrywając 10 minut dopiekamy (zapiekamy) w piekarniku.

5. 

Dla wyższej energetycznej wartości danie możemy podawać z ziemniakami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się