swiatwemnie.pl

Azjatyckie piersi z kurczaka

    

Podajemy z gotowanymi ziemniakami, albo ryżem, według smaku również ze świeżą surówką warzywną.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

cebula2sztuki
czosnek3ząbki
olej słonecznikowy30mililitrów
piersi z kurczaka600gramów
skrobia kukurydziana2łyżeczki
sos sojowy4łyżki
warzywa (azjatycka mieszanka warzyw)350gramów
woda450mililitrów

1. 

olej słonecznikowy 30 mililitrów  cebula 2 sztuki  czosnek 3 ząbki

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy. Smażymy na oleju.

2. 

piersi z kurczaka 600 gramów  sos sojowy 4 łyżki  woda 200 mililitrów

Mięso myjemy, kroimy na średniej wielkości kawałki, zalewamy sosem sojowym i mieszamy. Tak przygotowane dodajemy do cebuli z czosnkiem. Jak mięso naciągnie podlewamy je odrobiną wody i dusimy pod pokrywką 25 minut.

3. 

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 350 gramów

Dodajemy mrożone azjatyckie warzywa i wszystko razem jeszcze 5 - 10 minut gotujemy.

4. 

skrobia kukurydziana 2 łyżeczki  woda 250 mililitrów

Na koniec dolewamy w wodzie rozmieszaną skrobię kukurydzianą i danie lekko zagęszczamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się