PRZEPISY

Pikantne udka z kurczaka z grilla

Pikantne udka z kurczaka z grilla

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Wspaniały grillowany przysmak na przyjęcie w ogrodzie. Podajemy ze świeżą warzywną mieszaną sałatką.

przepis,fotoprzepis,ćwiartki z kurczaka,papryczka pepperoni,brandy,Kurczak,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

brandy

50

116

mililitrów

kcal

czosnek

5

27

ząbków

kcal

keczup ostry

5

87

łyżek

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

miód

1

50

łyżka

kcal

oliwa

100

879

mililitrów

kcal

papryczka pepperoni

2

??

sztuki

kcal

przyprawa do grilla

2

28

łyżeczki

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

ćwiartki z kurczaka

8

??

sztuk

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie udek z kurczaka

ćwiartki z kurczaka 8 sztuk

Całe udka z kurczaka (ćwiartki) pozbawiamy kości. Po usunięciu kości, ściągamy skórę a grubsze i mocniejsze części mięśni delikatnie nacinamy w taki sposób, aby jak najbardziej zwiększyć powierzchnię kotleta.

Całe udka z kurczaka (ćwiartki) pozbawiamy...

2. Marynata

oliwa 100 mililitrów  papryczka pepperoni 2 sztuki  przyprawa do grilla 2 łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  keczup ostry 5 łyżek  miód 1 łyżka  czosnek 5 ząbków  brandy 50 mililitrów

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy drobno posiekane pepperoni, mieszamy i ściągamy z ognia. Dosypujemy przyprawę i mieloną paprykę. Dodajemy pikantny ketchup pomidorowy, miód, obrany i przeciśnięty czosnek. Dodajemy brandy (koniak). Dobrze mieszamy i mięso pojedynczo maczamy w marynacie. Wykładamy do zamykanego naczynia, pozostałą marynatę wylewamy na powierzchnię. Zamykamy i wkładamy na 12 godzin do lodówki.

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy drobno...

3. Grillowanie

sól 1 łyżeczka

Przed rozpoczęciem grillowania mięso wyciągamy na 30 minut z lodówki, solimy i mieszamy. Grillujemy powoli ze wszystkich stron 20 minut.

Przed rozpoczęciem grillowania mięso wyciągamy...

4. 

Podczas grillowania możemy nacierać mięso pozostałą ilością sosu lub oliwą.

Podczas grillowania możemy nacierać mięso...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się