Piersi z kurczaka w curry i imbirze
Lekka dietetyczna kolacja.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,korzeń imbiru,cytryna,przyprawa curry,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
cytryna | ½ | sztuki | |
korzeń imbiru | 15 | gramów | |
ogórek sałatkowy | - | ||
oliwa | 30 | mililitrów | |
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
pomidory | - | ||
przyprawa curry | ½ | łyżeczki | |
sól | - |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 500 gramów • oliwa 30 mililitrów • korzeń imbiru 15 gramów • cytryna ½ sztuki • przyprawa curry ½ łyżeczki
Piersi z kurczaka myjemy, kroimy i wkładamy do miski. Dodajemy olej, starty imbir, sok z cytryny i przyprawę curry.
2.
Mieszamy i odstawiamy na 2-24 godziny w chłodne miejsce do zamarynowania.
3.
Piersi z kurczaka razem z marynatą smażymy na suchej rozgrzanej patelni z obydwóch stron do miękkości (około 20 minut). Delikatnie solimy.
Smacznego!