PRZEPISY

Piersi z kurczaka w curry i imbirze

Piersi z kurczaka w curry i imbirze

Lekka dietetyczna kolacja.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,korzeń imbiru,cytryna,przyprawa curry,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cytryna½sztuki
korzeń imbiru15gramów
ogórek sałatkowy-
oliwa30mililitrów
piersi z kurczaka500gramów
pomidory-
przyprawa curry½łyżeczki
sól-

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów  oliwa 30 mililitrów  korzeń imbiru 15 gramów  cytryna ½ sztuki  przyprawa curry ½ łyżeczki

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy i wkładamy do miski. Dodajemy olej, starty imbir, sok z cytryny i przyprawę curry.

2. 

Mieszamy i odstawiamy na 2-24 godziny w chłodne miejsce do zamarynowania.

3. 

sól

Piersi z kurczaka razem z marynatą smażymy na suchej rozgrzanej patelni z obydwóch stron do miękkości (około 20 minut). Delikatnie solimy.

4. 

pomidory  ogórek sałatkowy

Podajemy z pokrojonymi pomidorami i ogórkiem sałatkowym.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się