PRZEPISY

Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Łatwe, lekkie i smaczne smażone kotleciki z dorsza. Zamiast dorsza można użyć inne filety rybne.

przepis,fotoprzepis,dorsz,cebula,Ryby,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bułka tarta

200

746

gramów

kcal

cebula

100

44

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

czosnek

2

11

kcal

dorsz

300

225

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

100

356

gramów

kcal

nać pietruszki

0

??

kcal

olej słonecznikowy

1

899

decylitr

kcal

pieprz biały mielony

¼

4

łyżeczki

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

dorsz 300 gramów  nać pietruszki

Filety z dorsza miksujemy z natką pietruszki.

Filety z dorsza miksujemy z natką pietruszki....

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  czosnek 2 s  cebula 100 gramów  sól ½ łyżeczki  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  bułka tarta 200 gramów

Mieszamy zmiksowanego dorsza, jajka, mąkę, zgnieciony czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy solą, białym i czarnym pieprzem. Dodajemy bułkę tartą, dopóki nie wytworzy się nam ciasto na formowanie.

Mieszamy zmiksowanego dorsza, jajka, mąkę,...

3. 

Ciasto po kawałeczkach rozdzielamy i formujemy w dłoniach kotleciki. Żeby się nam ciasto nie lepiło, użyjemy bułki tartej, albo mąki.

Ciasto po kawałeczkach rozdzielamy i formujemy w...

4. 

olej słonecznikowy 1 decylitr

Na patelni rozgrzewamy około pół centymetrową warstwę oleju. Ostrożnie wkładamy kotleciki i smażymy na chrupko z obydwóch stron.

Na patelni rozgrzewamy około pół centymetrową...

5. 

Po usmażeniu odkładamy na serwetkę, która wsiąknie olej z powierzchni kotletów.

Po usmażeniu odkładamy na serwetkę, która...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się