PRZEPISY

Łosoś na Teriyaki

Łosoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.

przepis,fotoprzepis,filet z łososia,sos Teriyaki,Ryby,Kuchnia japońska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Kuchnia japońska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

filet z łososia300gramów
sos Teriyaki2łyżki

 

Przepis

1. 

filet z łososia 300 gramów

Filet z łososia kroimy na większe kawałki jednakowej grubości do 1 cm.

2. 

Smażymy na pomarańczowo z obydwóch stron na własnym tłuszczu, który pod wpływem ciepła wycieknie.

3. 

sos Teriyaki 2 łyżki

Dodajemy troszkę sosu Teriyaki, ostatni raz przewracamy i już tylko krótko smażymy, aby się łosoś nie wysuszył. Podajemy posypane sezamem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie