swiatwemnie.pl

Łosoś na Teriyaki

     

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

nízka

 

 

 
 
Filet z łososia300gramów
Sos teriyaki2łyżki

1. 

filet z łososia 300 g

Filet z łososia kroimy na większe kawałki jednakowej grubości do 1 cm.

2. 

Smażymy na pomarańczowo z obydwóch stron na własnym tłuszczu, który pod wpływem ciepła wycieknie.

3. 

sos Teriyaki 2 łyżki

Dodajemy troszkę sosu Teriyaki, ostatni raz przewracamy i już tylko krótko smażymy, aby się łosoś nie wysuszył. Podajemy posypane sezamem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się