Łosoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,sos Teriyaki,Ryby,Kuchnia japońska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Ryby
Kuchnia japońska
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
165 g
Energia porcji
317 kcal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska
Przepis
1.
filet z łososia 300 gramów
Filet z łososia kroimy na większe kawałki jednakowej grubości do 1 cm.

2.
Smażymy na pomarańczowo z obydwóch stron na własnym tłuszczu, który pod wpływem ciepła wycieknie.

3.
sos Teriyaki 2 łyżki
Dodajemy troszkę sosu Teriyaki, ostatni raz przewracamy i już tylko krótko smażymy, aby się łosoś nie wysuszył. Podajemy posypane sezamem.

Smacznego!