Łosoś na Teriyaki
![Łosoś na Teriyaki](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001264/img_pl_4x3/losos-na-teriyaki_00180.jpg)
Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,sos Teriyaki,Ryby,Kuchnia japońska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Ryby
Kuchnia japońska
Przepis
1.
filet z łososia 300 gramów
Filet z łososia kroimy na większe kawałki jednakowej grubości do 1 cm.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001264/small/IMG_8779.jpg)
2.
Smażymy na pomarańczowo z obydwóch stron na własnym tłuszczu, który pod wpływem ciepła wycieknie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001264/small/IMG_8780.jpg)
3.
sos Teriyaki 2 łyżki
Dodajemy troszkę sosu Teriyaki, ostatni raz przewracamy i już tylko krótko smażymy, aby się łosoś nie wysuszył. Podajemy posypane sezamem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001264/small/IMG_8782.jpg)
Smacznego!