PRZEPISY

Kotlet wieprzowy w ziemniaczanym cieście

Kotlet wieprzowy w ziemniaczanym cieście

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Obiad w sam raz na niedzielę :) Podajemy z ziemniaczanym puree i surówką.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,mięso wieprzowe - kotlety,Wieprzowina,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bułka tarta

0

??

kcal

czosnek

3

17

ząbki

kcal

jajka kurze

0

??

kcal

majeranek

2

21

łyżeczki

kcal

mięso wieprzowe - kotlety

4

??

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

1

48

decylitr

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

4

209

łyżki

kcal

olej do frytek

0

??

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

ziemniaki

4

??

sztuki

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ziemniaczanej masy na placki

ziemniaki 4 sztuki  sól 2 łyżeczki  mleko półtłuste 1,5% 1 decylitr  jajka kurze  majeranek 2 łyżeczki  czosnek 3 ząbki  mąka chlebowa pszenna T750 4 łyżki  bułka tarta

Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy. Dodajemy sól, mleko, jajka, majeranek, mąkę i przeciśnięty czosnek. Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy jedną do dwóch łyżek bułki tartej. Ciasto musi być gęste.

Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy. Dodajemy...

2. Kotlety wieprzowe

mięso wieprzowe - kotlety 4 sztuki  olej do frytek

Mięso kroimy na kotlety i wyklepujemy na cienko, myjemy i osuszamy. Każdy kotlet delikatnie solimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy warstwę masy ziemniaczanej, kładziemy kotlet wieprzowy i przykrywamy go warstwą masy ziemniaczanej. Patelnię przykrywamy pokrywką i powoli smażymy 20 minut, odkrywamy, kotlety przewracamy i z drugiej strony 10 - 15 minut dosmażamy.

Mięso kroimy na kotlety i wyklepujemy na cienko,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się