PRZEPISY

Wątróbka wieprzowa na cebuli

Wątróbka wieprzowa na cebuli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Doskonały smakołyk klasycznej kuchni,który przy tak ogromnej fali nowoczesnych przepisów, oraz różnych "za", a raczej "przeciw" wypadł z dzisiejszych jadłospisów.

przepis,fotoprzepis,wątróbka wieprzowa,cebula,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

4

??

sztuki

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

woda

4

0

łyżki

kcal

wątróbka wieprzowa

400

1036

gramów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie wątróbki

wątróbka wieprzowa 400 gramów

Świeżą wątróbkę dokładnie oczyszczamy z błon delikatnie ją nacinając i myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w cienkie około 0,5 cm plasterki.

Świeżą wątróbkę dokładnie oczyszczamy z...

2. Cebula

cebula 4 sztuki

Cebule obieramy, kroimy w pół, a następnie w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę a następnie lekko ją szklimy.

Cebule obieramy, kroimy w pół, a następnie w...

3. Smażenie wątróbki na cebuli

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  woda 4 łyżki

Do zarumienionej cebuli dodajemy wątróbkę, dokładnie przemieszamy kilka razy, póki wątróbka nie zjaśnieje. Posypujemy mieloną papryką i zalewamy odrobiną wody. Pod przykryciem dusimy przez około 10 minut. Odkrywamy a następnie przez kolejne 5 minut ciągle mieszając jeszcze dosmażamy.

Do zarumienionej cebuli dodajemy wątróbkę,...

4. 

Uwaga! Wątróbkę podczas smażenia nie wolno solić, bo stwardnieje. Po podaniu wątróbki każdy sobie ją doprawi solą według smaku. Jako dodatek najbardziej pasuje świeży chleb, ale można ją podawać również z gotowanymi ziemniakami.

Uwaga! Wątróbkę podczas smażenia nie wolno...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się