swiatwemnie.pl

Szaszłyki w parowarze

Szaszłyki bez dodatku tłuszczu.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

schab wieprzowy 400 g  cebula  pieczarki 250 g  kiełbasa 200 g  czerwona papryka

Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kostki. Cebulę obieramy, przekrawamy na ćwiartki i rozdzielamy na plasterki. Myjemy małe pieczarki (większe przekrawamy na połowę), kiełbasę kroimy na kółeczka, oczyszczoną paprykę kroimy w paski a potem na pół. Wymienione składniki nabijamy na przemian na patyczki.

2. 

przyprawa do grilla

Przygotowane szaszłyki posypujemy przyprawą. Wkładamy je do dolnego (pierwszego) pojemnika w parowarze. Parzymy 30-35 minut.

3. Obiad w jednym garnku

ziemniaki 500 g  marchew 250

Do górnego (drugiego) pojemnika kroimy obrane ziemniaki i oczyszczoną i na kółeczka pokrojoną świeżą marchewkę.

Obiad w jednym garnku

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się