Szaszłyki w parowarze

Szaszłyki bez dodatku tłuszczu.
przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,cebula,pieczarki,kiełbasa,ziemniaki,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina › Przepisy do parowaru › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezon - Cebula › Sezon - Ziemniaki ›Składniki
Składniki
cebula | 0 ?? | kcal | |
kiełbasa | 200 622 | gramów kcal | |
marchew | 250 ?? | kcal | |
papryka czerwona | 0 ?? | kcal | |
pieczarki | 250 40 | gramów kcal | |
przyprawa do grilla | 0 ?? | kcal | |
schab wieprzowy | 400 580 | gramów kcal | |
ziemniaki | 500 460 | gramów kcal |
Przepis
1.
schab wieprzowy 400 gramów • cebula • pieczarki 250 gramów • kiełbasa 200 gramów • papryka czerwona
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kostki. Cebulę obieramy, przekrawamy na ćwiartki i rozdzielamy na plasterki. Myjemy małe pieczarki (większe przekrawamy na połowę), kiełbasę kroimy na kółeczka, oczyszczoną paprykę kroimy w paski a potem na pół. Wymienione składniki nabijamy na przemian na patyczki.

2.
Przygotowane szaszłyki posypujemy przyprawą. Wkładamy je do dolnego (pierwszego) pojemnika w parowarze. Parzymy 30-35 minut.
3. Obiad w jednym garnku
ziemniaki 500 gramów • marchew 250
Do górnego (drugiego) pojemnika kroimy obrane ziemniaki i oczyszczoną i na kółeczka pokrojoną świeżą marchewkę.

Smacznego!